A cheltuit 5 dolari și s-a îmbogățit. Câți bani a câștigat un bărbat după ce a ajuns acasă cu un presupus chilipir

Ana Anitoiu, Mihai Ianoși 25.06.2021, 22:52
A cheltuit 5 dolari și s-a îmbogățit. Câți bani a câștigat un bărbat după ce a ajuns acasă cu un presupus chilipir

Un american a cheltuit cinci dolari canadieni, echivalentul sumei de 3,4 euro, și apoi s-a îmbogățit. Când a văzut un obiect prețios într-un magazin caritabil, omul n-a mai stat pe gânduri și l-a cumpărat, după care l-a vândut pentru o mică avere.

Ce obiect valoros a descoperit americanul la un preț de nimic

Americanul este un colecționar obișnuit să meargă prin magazine în căutare de obiecte inedite. La un moment dat, într-un magazin caritabil din Ontario, el a zărit un tablou pictat de cântăreţul britanic David Bowie, pus la vânzare pentru o sumă de nimic.

Tabloul este intitulat „DHead XLVI” și a fost vândut pentru prima dată în anul 2001 pe un site dedicat cântăreţului britanic. Cu dimensiunile de 20 de centimetri pe 25 de centimetri, această pictură reprezintă un portret în profil.

A cheltuit 5 dolari si s-a îmbogatit! Cati bani a castigat un barbat dupa ce a ajuns acasa cu un presupus chilipir
DHead, tablou pictat de David Bowie

Câți bani a câștigat americanul cu doar 5 dolari canadieni investiți

Imediat ce s-a văzut cu tabloul în posesia lui, colecționarul și-a făcut planuri să-l vândă în cadrul unei licitații online. Estimat inițial la o valoare cuprinsă între 9.000 și 12.000 de dolari canadieni, adică între peste 6.100 și 8.100 de euro, tabloul i-a adus americanului o sumă mult mai mare. În total, 12 persoane s-au luptat ca să-l obțină.

În final, tabloul pictat de cântăreţul britanic David Bowie a fost vândut cu 108.120 de dolari canadieni către un alt colecționar american. Adică 73.600 de euro, după cum a anunțat Rob Cowley, preşedintele casei de licitaţii Cowley Abbott, al cărei sediu se află în oraşul Toronto.

Cum a reacționat americanul când a aflat suma

De asemenea, preşedintele casei de licitaţii Cowley Abbott a dezvăluit cum a reacționat americanul când a aflat suma la care a fost vândut, până la urmă, tabloul cumpărat de el cu cinci dolari canadieni. Deși se aștepta ca lucrarea să fie valoroasă, colecționarul nu a anticipat că se va ajunge la un asemenea prag. Conform lui Rob Cowley, proprietarul original al lucrării s-a declarat „încântat şi şocat de rezultatul final” al licitaţiei.

„Lucrarea a fost pictată între 1995 şi 1997 în cadrul unei serii de portrete realizate de David Bowie (numite «Dead Heads» sau «DHeads»), reprezentându-l pe artist sau pe apropiaţi ai acestuia. Este semnat şi datat 1997, pe verso”, a explicat Rob Cowley înainte de a începe licitația.

David Bowie a vândut aproape 140 de milioane de albume de-a lungul carierei sale. Starul britanic a murit pe 10 ianuarie 2016, la două zile după ce împlinise vârsta de 69 de ani, în urma unei lupte cu cancerul. Vezi AICI motivul pentru care moștenitoarea unei averi fabuloase a decis să doneze 90% din ea!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...