A apărut o nouă lege în România. Copacii care nu vor mai putea fi tăiaţi

Badea Violeta 02.04.2023, 08:28
A apărut o nouă lege în România. Copacii care nu vor mai putea fi tăiaţi

În prima zi a lunii aprilie, Camera Deputaților a votat o lege extrem de importantă, inițiată de parlamentarii USR Diana Buzoianu și Aurel Oprinoiu. Aceasta va proteja anumiți arbori. Află, din rândurile de mai jos, despre ce este vorba!

Ce arbori nu vor mai putea fi tăiați? Legea a trecut de Camera Deputatilor

O nouă lege în România. Sâmbătă, pe data de 1 aprilie, Camera Deputaților, ca for decizional, a votat legea privind protejarea arborilor seculari. Aceasta a fost inițiată de parlamentarii USR Diana Buzoianu și Aurel Oprinoiu.

Prin urmare, va exista un registru oficial în care fiecare cetățean va putea face solicitare să fie înregistrați acești copaci valoroși din localități, astfel încât să nu mai poată fi tăiați decât în situații aparte.

„România are încă mulți arbori seculari, în păduri și în afara lor, cu o valoare inestimabilă, dar ei sunt permanent în pericol și mult prea mulți au devenit, în ultimii ani, mobilă de lux sau lemne de foc.

Legea nou adoptată își propune să îi protejeze. Mai sunt și alți pași de făcut pentru protejarea pădurilor și naturii din România și vom continua să depunem inițiative în acest sens.”, a precizat Diana Buzoianu, deputat USR și vicepreședinte al Comisiei de Mediu din Camera Deputaților, inițiator al proiectului.

Citește și Diana Șoșoacă lovește din nou. Proiect de lege în parlament pentru unirea cu Republica Moldova, la pachet cu anexarea unor teritorii din Ucraina!

Arborii seculari vor fi protejati de lege
Arborii seculari vor fi protejati de lege

„Împreună am reușit”

Senatorul USR Aurel Oprinoiu este foarte recunoscător colegilor săi din Parlament pentru că au dat undă verde acestui proiect. „Mă bucur că am reușit să îi convingem pe colegii noștri din Parlament de necesitatea acestei legi și că, trecând peste diferențele de culoarea politică, au votat favorabil.

Împreună am reușit, astfel, să le asigurăm arborilor remarcabili protecția necesară, dar și copiilor noștri un exemplu de respect pentru trecutul acestei țări.”, a transmis politicianul.

Potrivit celor mai recente rapoarte, circa 5.000 de arbori din țara noastră se încadrează pentru dobândirea acestui statut, de arbori remarcabili.

Citește și Oraşul din România care are un copac inteligent. Funcționează cât 275 de arbori la un loc!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...