A apărut noul calendar al creşterii punctului de pensie. Sunt pierderi de sute de lei pe lună pentru toți pensionarii

Mihai Roșoiu 20.11.2020, 19:27
A apărut noul calendar al creşterii punctului de pensie. Sunt pierderi de sute de lei pe lună pentru toți pensionarii

Noul calendar al creşterii punctului de pensie. Pensionarii nu se vor putea bucura de majorări semnificative în 2021. A apărut noul calendar al creșterii punctului de pensie, iar după o serie de calcule sumare, veștile sunt triste. Sunt pierderi de sute de lei pe lună pentru toți pensionarii. Se pare că majorările promise pentru 2021 vor fi mult mai mici. Informația a fost confirmată inclusiv de reprezentanții ai Asociației Pensionarilor

A apărut noul calendar al creşterii punctului de pensie

Jurnaliștii de la Antena 3, au dezvăluit că majorările anunțate inițial pentru 2021 se vor produce abia în patru ani de-aici înainte. Creșterile pensiilor din 2021 vor fi de-a dreptul infime, un calcul simplu arătând că o pensie de 1.008 lei va ajunge la 1.091 de lei în 2021. Așa cum se poate observa, suma se modifică foarte puțin, ceea ce înseamnă că pensionarii nu vor putea să se bucure de bani mai mulți prea curând.

A aparut noul calendar al cresterii punctului de pensie
A aparut noul calendar al cresterii punctului de pensie

Vestea i-a luat prin surprindere și i-a surprins neplăcut pe pensionari. Dorina Barcari, membru fondator al Asociației Pensionarilor a subliniat că pensionarii nu au timp să aștepte majorările promise de guvernanți:

„Categoric, nu suntem mulţumiţi, pentru că, creşterile preţurilor la produsele de strictă necesitate, vor fi sigur mari, şi asta ne va depăşi, fără discuţie. Pe majoritatea, nu cu cei cu pensii foarte mari, dar pe majoritatea ne va depăşi, şi vom face un efort sau ne vor cere nişte sacrificii foarte mari. Nişte sacrificii, care pentru foarte mulţi înseamnă reducerea posibilităţilor de tratamente medicale. Încă nu ştii ce vine mâine, sau peste o lună şi contează foarte mult prezentul”, a spus reprezentanta Asociației Pensionarilor pentru Antena 3.

Creșteri cu picătura pentru pensionari

Actualul Guvern propune majorări mici în fiecare an până în 2024, în aşa fel încât, punctul de pensie să ajungă în 2024 la 1.841 de lei, cu toate că în lege, punctul de pensie trebuia să crească până la 1.875 de lei anul viitor. Asta înseamnă pierderi de sute de lei pe lună pentru fiecare pensionar.

În tot acest timp, asistăm la o premieră în sistemul privat de pensii. Fondurile Pilon II au doborât pragul de 70 de miliarde de lei active. Este o premieră absolută pentru România. Niciodată, de la înființarea sistemului nu au existat asemenea cifre. Recordul uriaș legat de pensiile private a fost anunțat în urmă cu puțin timp. Vestea și mai interesantă este că situația de față nu a mai fost întâlnită din 2008, odată cu apariția sistemului privat de pensii în țara noastră.

A apărut noul calendar al creşterii punctului de pensie. Sunt pierderi de sute de lei pe lună pentru toți pensionarii, care așteptau majorări însemnate de anul viitor.

Urmăriți Impact.ro și pe