A amestecat oţet cu rozmarin. E cel mai tare truc pentru curăţenie

Iancu Andreea 21.05.2022, 17:21
A amestecat oţet cu rozmarin. E cel mai tare truc pentru curăţenie

Multe dintre gospodine se străduiesc să se ocupe de curățenie într-un mod rapid și eficient. De aceea, majoritatea lor preferă să apeleze la soluții din magazine, care promit să le ajute. În realitate, există un amestec simplu, ieftin, din ingrediente pe care le regăsești în propria cămară.

Cel mai simplu și eficient amestec pentru curățenie. Ai nevoie doar de oțet și rozmarin

Atunci când vorbim despre curățenia casei, oamenii tind să caute alternative care să nu necesite investiții prea mari și, în același timp, să aibă și rezultate. Potrivit spiritualității și ritualurilor ezoterice, rozmarinul este considerat capabil să alunge vibrațiile rele. Conform experților și cercetătorilor, planta este considerată având proprietăți antibacteriene, antiseptice și fungicide, deci poate deveni un aliat pentru curățenie.

Acesta poate deveni aliatul tău la treburile casnice, dacă alegi să prepari un detergent având la bază rozmarin. Vei avea nevoie doar de puțin rozmarin și oțet alb distilat pentru a aprecia beneficiile acestui detergent, considerat unul dintre cele mai eficiente remedii de casă și preparate organice. Amestecul este unul extrem de inspirat pentru cei care își doresc să curețe locuința.

A amestecat oțet cu rozmarin pentru un amestec pentru curățenie
Oțetul și rozmarinul, două ingrediente ideale pentru curățenie

Ingrediente:

  • O cană de apă distilată
  • Trei crenguțe de rozmarin proaspăt
  • Sare
  • Extract de vanilie
  • Coajă de lămâie
  • Oțet alb distilat
  • Uleiuri esențiale de rozmarin, cuișoare și lămâie
  • Recipient din sticlă cu capac

Mod de preparare:

Începe prin a pune cojile în recipientul de sticlă și adaugă sare. Păstrează-l apoi închis timp de o oră. Apoi, adaugă oțetul, rozmarinul, extractul de vanilie și uleiurile esențiale și închide recipientul. Continuă să agiți amestecul obținut pentru a-l incorpora. Lasă-l la macerat timp de două-trei săptămâni și toarnă conținutul într-o sticlă cu pulverizator. Nu uita să strecori amestecul și completează dacă este necesar cu apă distilată.

Cum elimini mirosurile neplăcute din frigider

După o curățenie exemplară, uneori simțim nevoia să împrospătăm aerul din locuință. În cazul în care consideri că nu este inspirat să apelezi la odorizante, alege să folosești câteva ingrediente naturale. Poți să folosești frunzele de ceai verde pentru a scăpa de mirosurile din frigider. Pungile de ceai pot absorbi acele mirosuri deranjante de mâncare.

De asemenea, bicarbonatul de sodiu este și el o soluție inspirată pentru cei care nu se descurcă cu pungile de ceai verde. Pe de altă parte, poți să pui un recipient neacoperit în frigider cu frunze de ceai uscate pentru o zi sau două. Frunzele vor reuși să absoarbă inclusiv mirosul de usturoi și de ceapă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...