A amestecat bicarbonat de sodiu cu zahăr şi a lăsat în bucătărie. Ce a aflat a doua zi a lăsat-o fără cuvinte

Ioana Bucur 11.05.2022, 12:55
A amestecat bicarbonat de sodiu cu zahăr şi a lăsat în bucătărie. Ce a aflat a doua zi a lăsat-o fără cuvinte

Lista utilizărilor ingredientului vedetă din arselanul gospodinelor este uriașă, iar acum mai putem adăuga încă una. O persoană ingenioasă a amestecat bicarbonat de sodiu cu zahăr și le-a lăsat în bucătărie peste noapte. A doua zi, la primele ore ale dimineții, a avut parte de o surpriză cât se poate de plăcută. Află ce efect are acest nou truc pentru casă și de ce ar trebui să îl încerci și tu.

Ce se întâmplă dacă amesteci bicarbonat de sodiu și zahăr

Știm deja foarte bine că atunci când vorbim despre trucuri pentru îngrijirea casei, ingredientul – vedetă, asul din mâneca celor mai iscusite gospodine sau arma ce nu le lipsește din arsenal este bicarbonatul de sodiu.

O nouă utilizare a acestuia a fost descoperită printr-un experiment cu rezultate neașteptate. Cineva a amestecat bicarbonat de sodiu cu zahăr și a lăsat amestecul în bucătărie peste noapte. A doua zi, și-a dat seama că a dat peste un nou truc de neratat pentru casă.

Până la urmă, care este unul dintre cei mai mari dușmani ai unei locuințe liniștite? Gândacii de bucătărie! Dacă nu casa ta este sursa apariției lor, oricâtă curățenie ai face, oricâtă grijă ai avea și oricâte produse ai cumpăra și folosi, acești „musafiri” nedoriți își vor face în continuare apariția: în dulapuri, pe masă, pe blatul de pe mobilă, chiar și în frigider. Gândacii vor încerca să supraviețuiască în compartimentele motorului aparatului tău, mai ales că acolo se și încălzesc uneori. Cu greu îi găsești la congelator pentru că nu suportă o temperatură atât de scăzută.

A amestecat bicarbonat de sodiu cu zahăr şi a lăsat în bucătărie. Ce a aflat a doua zi a lăsat-o fără cuvinte

Poate fi folosit și în restul casei

Cine ar fi crezut că arma potrivită în lupta cu aceste insecte ar fi un amestec de bicarbonat de sodiu și zahăr? Pregătește câteva boluri mici pline cu acest remediu casnic și așează-le în locurile din casă în care te-ai întâlnit cu gândacii de bucătărie, inclusiv în frigider.

Un studiu realizat de Universitatea Națională Autonomă din Mexic a indicat faptul că gândacii pot sta până la 15 zile în interiorul frigiderului tău. Structura lor biologică le conferă caracteristica de a fi mici fosile vii în această lume.

La fel de eficient ar fi și uleiul de mentă. Pune câteva picături generoase într-o sticlă cu pulverizator alături de puțină apă. Aplică serul pe toate zonele infestate cu gândaci și vei vedea cum vei scăpa rapid de ei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...