A amestecat bicarbonat de sodiu cu balsam de rufe. Clar o să vrei să faci şi tu aşa de acum

Beatrice Dumitru 07.05.2022, 14:05
A amestecat bicarbonat de sodiu cu balsam de rufe. Clar o să vrei să faci şi tu aşa de acum

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient prezent in fiecare bucătărie, fiind folosit de gopodine la prăjituri, dar te poate ajuta și în alte situații, dacă știi cum să îl utilizezi. Acesta poate fi de ajutor în orice casă, atunci când vine vorba despre curățenie și mirosuri neplăcute. O soluție din bicarbonat de sodiu și balsam de rufe poate fi foarte utilă în casă.

Truc cu bicarbonat de sodiu și balsam de rufe

Bicarbonatul de sodiu te ajută să îți menții bucătăria și baia curate și te poate scăpa de mirosurile neplăcute din casă. Acesta are un nivel scăzut al pH-ului, iar cele mai multe mirosuri urâte au un nivel ridicat al pH-ului, ceea ce înseamnă că sunt acide. Adăugarea bicarbonatului de sodiu în mediu duce la dispariția acestui miros.

Bicarbonatul de sodiu pus în găleată, pe burete sau covor, în pantofi sau în coșul de gunoi curăță și reîmprospătează întreaga casă. Dar în combinație cu balsamul de rufe te scapă de mirosul neplăcut din casă și e nevoie de doar câteva ingrediente. Iată care sunt acestea:

  • 1 lingură de bicarbonat de sodiu;
  • 3 ceşti de apă călduţă;
  • 3 linguri de balsam de rufe;
  • o sticlă cu pulverizator.
A amestecat bicarbonat de sodiu cu balsam de rufe. Clar o să vrei să faci şi tu aşa de acum
Bicarbonatul de sodiu te scapă de mirosurile neplăcute din casă.

Cum se face pray-ul

Se adaugă cele trei linguri de balsam în sticlă și apoi se toarnă apa călduță și bicarbonatul de sodiu. Se agită puțin sticla pentru a omogeniza amestecul și soluția este gata pentru a fi folosită ca un odorizant în spațiile unde sunt mirosuri neplăcute.

Pe lângă bicarbonatul de sodiu se mai pot folosi câteva picături de ulei esențial, pentru un astfel de spray, cum ar fi uleiul de scorțișoară sau cuișoare. Se amestecă bine, apoi se toarnă într-o sticlă mare de pulverizare. Se umple cu apă și se agită bine. Poate fi folosit ca spray de cameră, dar și pe tapițerie, îmbrăcăminte sau pantofi.

Ce este bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic anorganic, sub forma unei pudre albe, iar gustul său este sărat și ușor acid. Praful este ușor solubil în apă, mai ales dacă aceasta este încălzită înainte.

Este un produs nontoxic și de aceea poate fi utilizat chiar și de către persoanele alergice, deoarece nu provoacă reacții cutanate, dar nu trebuie să intre în contact cu ochii, pe care îi poate irita din cauza conținutului de sodiu.

 

Urmăriți Impact.ro și pe