Florin Cîțu le ”descifrează” celor din USR mesajul lui Iohannis. ”E o invitație la dialog. Cei alături de care am ieșit în stradă au trădat idealurile”

Cristian Cojocaru 04.09.2021, 16:23
Florin Cîțu le ”descifrează” celor din USR mesajul lui Iohannis. ”E o invitație la dialog. Cei alături de care am ieșit în stradă au trădat idealurile”

Florin Cîțu a transmis celor de la USR mesajul lui Iohannis, explicându-le că este un mesaj de responsabilitate. Premierul a afirmat că președintele României a transmis ”o invitație la dialog”.

Premierul Florin Cîțu a explicat celor de la USR mesajul lui Iohannis

Premierul Florin Cîțu a considerat că este necesar să le explice celor din USR mesajul transmis de către Klaus Iohannis care face referie la actuala criză politică din coaliția de guvernământ. Acest mesaj face referire la responsabilizare. Florin Cîțu a afirmat că în continuare se pot găsi soluții în interior și nu în afara coaliției.

“Este un mesaj sau un apel la responsabilitate. Sunt de acord cu mesajul preşedintelui, este un mesaj care spune că trebuie să fim responsabili într-un moment important pentru România. În acelaşi timp, eu citesc mesajul că în continuare putem să găsim soluţii, aşa cum spun de câteva zile, în interiorul coaliţiei de guvernare, nu în afară”, a spus Florin Cîțu.

florin cîțu usr
Florin Citu a afirmat ca dialogul si responsabilitatea ar trebui sa fie principiile de baza pentru ca actuala coalitie sa reziste

Soluțiile pot fi găsite în cadrul coaliției

Totodată, Florin Cîțu a mai afirmat că este dispus să discute în continuare pentru ca actuala guvernare să poată continua în mod pașnic, fiind în beneficiul tuturor românilor.

”Să nu ne uităm la soluţii alături de partide extremiste sau de socialişti, cei care au făcut rău românilor. Nu, soluţia este în interior, ne aşezăm la masă şi eu sunt dispus în continuare să discutăm, pentru că mult mai important pentru mine este ca această guvernare să continue, pentru că o guvernare care continuă face lucruri bune pentru români”, a declarat Cîţu sâmbătă, la Arad.

Actuala criză poate fi depășită doar cu ajutorul dialogului după cum a afirmat însuși premierul. Florin Cîțu a declarat că deși a fost dusă o luptă, responsabilitatea reprezintă cuvântul cheie în a păstra coaliția unită și a menține încrederea poporului care i-a acordat votul.

“Este trist că am ajuns ca preşedintele să intervină, din păcate, dar preşedintele (…) ne prezintă o situaţie pe care o văd mulţi români, că am fost în stradă cu toţii, am luptat alături de USR împotriva celor de la PSD, împotriva extremiştilor şi astăzi vedem că cei cu care am fost în stradă şi am luptat pentru nişte idealuri (…) îşi bat joc de ele. Ar trebui să fim mai responsabili, pentru că avem în spate voturile românilor şi trebuie să ţinem această coaliţie unită. (…) Dacă ne aşezăm la masă, avem soluţii”, a mai spus Cîţu.

Urmăriți Impact.ro și pe