Cum poți să-ți recuperezi contul TikTok dacă a fost suspendat de adminii aplicației

Emanuela Pană 04.06.2021, 19:00
Cum poți să-ți recuperezi contul TikTok dacă a fost suspendat de adminii aplicației

TikTok este una dintre cele mai în vogă aplicații din întreaga lume, fiind folosită de persoane aparținând tuturor categoriilor de vârstă. Concepută, în primă fază, ca o aplicație de partajare a conținutului video destinată tinerilor, TikTok a reușit să atragă un număr record de utilizatori. Află, în continuare, care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru reactivare, dacă ți-a fost blocat contul TikTok.

Cum poți să-ți recuperezi contul TikTok

Fenomenul TikTok a luat amploare în ultimul timp, numărul celor care și-au descărcat aplicația în perioada de izolare crescând semnificativ. TikTok se numără printre platformele de socializare cu cea mai rapidă creștere, mai ales că se pot câștiga bani frumoși din asta.

Din păcate, apar și situații mai puțin plăcute, cum are fi, de exemplu, blocarea conturilor, pe o perioadă limitată de timp sau chiar interzicerea definitivă a acestora și nu puțini au fost utilizatorii care au fost „interziși“.

Platforma video muzicală și virală are o mulțime de reguli de funcționare care trebuie respectate, tocmai pentru a menține un mediu sănătos și respectuos în cadrul rețelei sociale. Seviciul încearcă pe cât posibil să le și aplice, astfel că dacă ești prins „în afara normei“ ești sancționat potrivit „legilor“ scrise.

Principala problemă a nostră, a tuturor utilizatorilor, este că, de regulă, omitem să le citim. Așa se face că ne trezim în situația de a comite o eroare, fără a fi măcar conștienți de acest lucru. Pe principiul ignorantia juris non excusat (un principiu legal care susține că o persoană care nu este conștientă de o lege nu poate scăpa de răspundere pentru încălcarea legii doar prin ignorarea conținutului acesteia), se întâmplă deseori ca TikTok să „pună pe pauză“ diferite conturi.

Dacă ai pățit și tu asta, un prim lucru pe care trebuie să îl faci este să afli care este motivul pentru care ți-a fost interzis contul TikTok. După cum aminteam, acest lucru se întâmplă, de cele mai multe ori, ca urmare a încălcării regulilor comunității – lucru stabilit atunci când conținutul este raportat de alți utilizatori.

Citește și: Adolescenta din Australia care a fost la un pas de orbire, după ce a urmat un truc de pe TikTok. Chinul prin care a putut să treacă

Pașii pe care trebuie să-i faci pentru reactivare

În ceea ce privește motivele pentru care conținutul unui cont poate fi raportat și, ulterior, interzis sunt multiple. Poate fi vorba despre hărțuire, agresiune, conținut fals, activități ilegale, fraude, discursuri de ură, cruzime împotriva animalelor, încălcare a proprietății intelectuale etc.

Ce faci dacă ți-a fost blocat contul TikTok. Pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru reactivare
Ce faci dacă ți-a fost blocat contul TikTok. Pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru reactivare

După ce conținutul sau contul cu pricina a fost raportat, reprezentanții TikToK trec la verificări, iar dacă aceștia consideră că raportul se confirmă, dispun suspendarea sau interzicerea.

Dacă te afli în această situație și te consideri nedreptățit sau consideri că adminii platformei ți-au blocat din greșeală contul, trebuie să știi că există o modalitate de a-ți face dreptate, solicitând recuperarea – ceea ce vă vom învăța să faceți în continuare.

Pentru a recupera contul, utilizatorul trebuie să trimită un e-mail la antispam (la) tiktok.com și să ofere, după caz, următoarele informații:

  • TikTok-ul tău nume de utilizator;
  • Explica ce s-a întâmplat: când a fost suspendat contul, de ce crezi că a fost o eroare și orice alte informații relevante despre profilul tău, pe care le consideri necesare pentru a-ți justifica apărarea;
  • Merită menționat că nu ai încălcat niciodată vreo regulă (dacă da, desigur) și că ai o înregistrare „curată“.
Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...