9 vedete care au murit de coronavirus. În România, pandemia ni l-a luat pe Adi Bărar

Daria Petrescu 10.03.2021, 17:32
9 vedete care au murit de coronavirus. În România, pandemia ni l-a luat pe Adi Bărar

De la începutul anului 2020 și până în prezent, pandemia de coronavirus a luat milioane de vieți. Printre cei care au fost răpuși de virus s-au numărat mai multe vedete internaționale. Din păcate, în România, pandemia ni l-a luat pe Adi Bărar, liderul trupei rock Cargo. După mai multe zile petrecute în spital, în stare critică, fondatorul celebrei formații s-a stins din viață.

7 vedete care au murit de coronavirus

Adi Bărar avea 61 de ani, iar zilele trecute a murit răpus de coronavirus. Acesta fusese infectat cu Covid-19, iar anunțul dispariției sale a fost făcut de colegii lui.. Aceștia au postat un mesaj pe contul de socializare. Chitaristul, în vârstă de 61 de ani, suferea și de alte afecțiuni.

“Așa intens cum a trăit toată viața pe scenă, alături de public, înconjurat de gândurile voastre bune, așa a luptat pană azi! Dumnezeu să te odihnească, Adi Barar!”, a fost mesajul postat pe Facebook.

Fondatorul trupei Cargo a fost internat în spital în 25 februarie, iar de atunci, colegii acestuia au ținut în permanență legătura cu fanii din mediul virtual, despre starea acestuia, care era tot mai fragilă

”A fost răpus de această boală cruntă, Covid, care i-a afectat plămânii aproape în totalitate și apoi – așa cum evoluează ea, i-a afectat și celelalte organe. A plecat dintre noi un mare artist, un mare rocker, o personalitate a comunității noastre și a României și pentru mine un prieten special”, a spus Dorel Săndesc, medic ATI și prieten.

Vestea morții lui Adi Bărar a picat ca un trăznet pentru prieteni

“Adi Bărar e de neînlocuit. Nu se poate înlocui cu nimeni și nimic. Cum să nu fii cu lacrimi în ochi când pierzi un prieten? Adi Barar – cel care a dus stindardul Timișoarei și al rockului românesc în toată țara este o pierdere care nu se va putea niciodată înlocui, suplini, dar muzica lui va dăinui și el va dăinui prin muzică lui și asta e bine”, a spus Corneliu Vaida, unul dintre prieteni.

Adi Bărar a fondat trupa Cargo în 1985. Piesele lor au scris pagini întregi din istoria rock-ului românesc. Adi a fost implicat și în concerte caritabile. El  a pus umărul să ajute inclusiv spitalul în care și-a cunoscut sfârșitul.

”Țin minte cum Adi mi-a zis de la început: dacă facem ceva împreună, să îl facem măreț și așa am și făcut. Am făcut pentru prima dată un concert umanitar în care au cântat Cargo și Iris pe scenă, și mai multe cântări care au sprijinit foarte mult dezvoltarea clinicii noastre”, a spus Dorel Sandesc, medic ATI și prieten la Pro TV.

Vedete care au murit de coronavirus în 2020

Pictorul Viorel Nimigeanu a murit la vârsta de 70 de ani, după ce s-a infectat cu noul coronavirus

Din păcate, coronavirusul a luat viețile mai multor vedete din lume. Cunoscutul saxophonist, Manu Dibango, a murit pe 24 martie la vârsta de 86 de ani.

La începutul lunii aprilie a anului trecut, Ellis Marsalis, pianist, compozitor şi educator de geniu a murit la vârsta de 85 de ani în New Orleans. El fusese infectat cu COVID-19.

Compozitorul Bill Withers a murit la vârsta de 81 de ani, pe 30 martie, anul trecut. Acesta fusese internat în spital, în stare gravă.

Actorul Mark Blum cunoscut pentru rolurile sale din „Crocodile Dundee” şi „Desperately Seeking Susan” a murit la vârsta de 69 de ani.

Actorul britanic Andrew Jack, cunoscut în mai multe filme din saga Războiului Stelelor, a murit de boală la 79 de ani

De asemenea, Sergio Rossi, celebrul fondator italian al brandului de pantofi, a murit pe 3 aprilie la vârsta de 85 de ani.

Virgiliu Dan Dimulescu, unul dintre cei mai cunoscuți pictori din România, a murit după ce a contractat virusul SARS-CoV-2