9 alimente care nu se strică niciodată și încă le mai găsești pe rafturile de la Mega, Auchan sau Kaufland

Există cel puțin zece alimente care nu expiră niciodată, dacă știi să le depozitezi corect. Aceste alimente se pot găsi foarte ușor pe rafturile supermarketurilor și  hipermarketurilor. Unele dintre ele se țin la frigider, altele se pot păstra doar într-un loc mai răcoros.

9 alimente pe care le poți găsi pe rafturile de la Mega, Auchan sau Kaufland

În orice moment e important să avem în casă alimentele greu perisabile. Ce e bine să avem în casă fără teama că se vor strica

Siropul de arțar

Dacă nu ai deschis sticla cu sirop de arțar, o poți păstra pe termen nedefinit în cămară, la rece. După ce l-ai deschis, însă, trebuie ținut în frigider. Chiar și așa, poate fi păstrat câțiva ani fără probleme.

Cafeaua instant

Spre deosebire de boabe sau de cafeaua râșnită, cafeaua instant este procesată și complet uscată. Dacă nu desfaci pachetul sau borcanul, o poți păstra ani de zile fără să își altereze aroma.

Sarea

Ai grijă să o depozitezi departe de umezeală și de sursele de căldură din casă și sarea va rezista an de zile. Este unul dintre cele mai răspândite alimente care nu se strică niciodată. Dar, dacă este îmbogățită cu iod, cu arome și condimente, va avea o viață mai scurtă.

Mălaiul

Mălaiul se află printre cele mai rezistente alimente care nu se strică, dacă sunt depozitate corect. El se păstrează în pungi de hârtie, în cantități mici, departe de lumină și căldură.

Datorită enzimelor secretate de albine, care distrug bacteriile, mierea pură nu se strică niciodată

Datorită enzimelor secretate de albine, care distrug bacteriile, mierea pură nu se strică niciodată

Lichiorul tare

Băuturile tari rezistă ani de zile, dar lichiorul de calitate are viață nemuritoare. Important este să îl ții într-un spațiu uscat și răcoros după ce ai deschis sticla. Același lucru se întâmplă și cu oțetul.

Vanilia

Spre deosebire de păstăi, extractul pur de vanilie, cu un conținut de alcool de 40% este practic inalterabil. Dar majoritatea esențelor de vanilie din comerț conțin și alte ingrediente.

Mierea

Datorită enzimelor secretate de albine, care distrug bacteriile, mierea pură nu se strică niciodată. Trebuie depozitată în borcane sterilizate, închise etanș. Ele trebuie păstrate  într-un spațiu răcoros și întunecos. Dacă mierea cristalizează, este un proces natural care nu îi alterează proprietățile benefice.

Zahărul

Zahărul va rezista ani de zile în cămara ta, dacă este depozitat corect. Asta înseamnă, în ambalajul original, departe de căldură și umezeală. Bacteriile stau departe de zahăr, câtă vreme este bine uscat și aerisit.

Orezul

Fiind procesat și curățat de coajă, orezul alb va rezista zeci de ani. Asta dacă nu este atacat de gărgărițe și dacă este depozitat în saci de cânepă.

Trebuie ținut într-un spațiu uscat și bine ventilat. Orezul brun, în schimb, râncezește în câteva luni. Învelișul bobului conține uleiuri și glucide, potrivit libertateapentrufemei.ro.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI