710 lei pe lună în plus pentru părinți, în România. Sunt obligați să facă asta cu banii

Rădulescu Valentin 22.05.2020, 09:53

Părinții vor putea beneficia acum de un ajutor din parte statului pentru a-și lăsa copilul în grija bonei. Acest ajutor se dă deoarece locurile la creșă sau grădiniță sunt puține. Ce trebuie să facă părinții ca să beneficieze de suma de 710 lei pe lună?

Ce trebuie să faci pentru a primi 710 pe lună?

Familiile din Sibiu vor primi un ajutor din cadrul Primăriei dacă nu găsesc un loc la grădiniță sau creșă pentru copilul lor. Acești bani sunt folosiți pentru a plăti bona care are grijă de copil. Începând cu data de 3 iunie, Primăria municipiului Sibiu va acorda acești bani părinților care au copii cu vârsta de până la 6 ani. Cei care pot beneficia de acest ajutor sunt persoanele ale căror venituri sunt de până la suma 3.500 lei pe membru de familie.

„Din 3 iunie 2020, Primăria Sibiu va acorda bani din bugetul local pentru contractarea de bone de către familiile din Sibiu care nu au găsit un loc în creşă sau în grădiniţă pentru copiii cu vârsta de până la 6 ani. Astfel se pun în aplicare prevederile Legii 35/2020 privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă. Pe ordinea de zi a Consiliului Local Sibiu este inclus un proiect referitor la metodologia de acordare a acestui ajutor”, se arată în comunicatul Primăriei Sibiu, potrivit Agerpres.

710 lei pe lună în plus pentru părinți, în România. Sunt obligați să facă asta cu banii710 lei pe lună în plus pentru părinți, în România. Sunt obligați să facă asta cu banii
710 lei pe lună în plus pentru părinți, în România. Sunt obligați să facă asta cu banii

Ce trebuie să faci pentru a primi banii?

Pentru a beneficia de acest ajutor în cazul în care părintele nu a găsit nici un loc liber la creșă sau grădiniță, acesta trebuie să facă dovada că cererea depusă pentru înscriere a fost respinsă din lipsa locurilor libere. Totodată, familia trebuie să fie la zi cu plata taxelor și a impozitelor locale. Așadar, trebuie și o dovadă că nu au datorii la bugetul local. Cei care vor beneficia de suma de 710 lei sunt familiile cu venituri nete de până la 2.100 de lei pe membru de familie.

Ajutorul financiar se va acorda numai după ce familia sau părintele a încheiat un contract de prestări servicii cu o bonă autorizată corespunzător, sau cu o firmă autorizată să presteze astfel de servicii. Ajutorul nu se acordă însă dacă unul dintre părinți este asistent maternal sau dacă copilul este în grija unui asistent maternal. Sumele acordate în funcție de veniturile lunare sunt:

  • Pentru un venit net/ membru de familie până la 2.100 lei, ajutorul va fi de 710 lei;
  • Pentru venit net/membru de familie între 2.101 lei şi 2.500 lei, ajutorul va fi de 550 lei;
  • Pentru venit net/membru de familie între 2.501 lei şi 3.000 lei, ajutorul va fi de 390 lei;
  • Pentru venit net/membru de familie între 3.001 lei şi 3.500 lei, ajutorul va fi de 250 lei.
Urmăriți Impact.ro și pe