7 lucruri pe care nu le știai despre Casa Regală a Marii Britanii. Te vor uimi cu siguranță

Daria Petrescu 08.08.2020, 19:04
7 lucruri pe care nu le știai despre Casa Regală a Marii Britanii. Te vor uimi cu siguranță

Să fii membru al Casei Regale, nu este un lucru simplu. Acest lucru presupune multe privilegii, dar și reguli pe care cei care fac parte din Casa Regală, trebuie să le respecte. Familia regală britanică a devenit în ultimele decenii, mult mai apropiate de oameni.Însă, sunt anumite lucruri, pe care oamenii de rând nu le știu despre membrii Casei Regale. Sunt cu adevărat uimitoare. Iată 7 dintre cele mai importante detalii, care te vor impresiona cu siguranță.

Iată cele mai importante lucruri despre Casa Regală

Una dintre cele mai importante reguli de la Casa Regală este aceea că nimeni nu se așează la masa înaintea reginei. De asemenea, nimeni nu se ridică de la masa înaintea acesteia. Este o regulă respectată și nu este încălcată niciodată.

Atunci când Regina Elisabeta a II-a se opreşte din mâncat, toată lumea trebuie să o facă

1 Regina Marii Britanii are un privilegiu mai puțin obișnuit. Este vorba despre șofatul fără permis. Aceasta nu a susținut examenul auto și drept urmare, nu are permis. Evident, că știe să conducă, fiind chiar șofer de ambulanță, în perioada celui de-al doilea Război Mondial. Regina este singura persoană din Regatul Unit care are voie să circule cu mașina, fără permisul de conducere.

2 Atunci când Regina Elisabeta a iI-a se opreşte din mâncat, toată lumea trebuie să o facă. Indiferent că vorbim despre o masa oficială sau luată în familie. Nimeni nu are voie să se așeze la masa sau să se ridice, fără acordul Reginei. Ea este prma care trebuie să facă asta. Regula nu a fost niciodată încălcată.

William şi Kate au încălcat o regula importantă
William şi Kate au încălcat o regula importantă

3 Regina nu mănâncă niciodată fructe de mare, pentru a evita toxiinfecţia alimentară. Este una dintre cele mai vechi reguli pe care aceasta a respectat-o de-alungul anilor. Dacă în trecut această regulă era urmată de toți membri ai Casei Regale, astăzi doar regina mai ține cont de ea.

Băieții trebuie să poarte pantaloni scurți

4 Din punct de vedere politic, Regina trebuie să fie neutră, astfel că, ea nu are dreptul la vot. Deși ceilalți membri ai Casei Regale pot vota, tradiția se poate schimba, în cazul în care aceștia vor.

5 O întâmplare petrecută în 1952 a introdus o regulă, care este respectată cu strictețe acum. Membrii familiei regale au întotdeauna cu ei, când pleacă într-o călătorie, o ţinută de doliu. Decizia a fost luată după ce Regina se afla într-o vizită în Kenia, tatăl ei a murit pe neaşteptate şi suverana a fost nevoită să revină de urgenţă în ţară. Ea nu avea nicio ținută neagră și a așteptat să I se aducă una.

6 Doi moştenitori succesivi la tron nu au voie să zboare cu acelaşi avion. Dacă va exista un accident aviatic, iar succesorul direct moare următorul poate prelua tronul. Cu toate astea, William şi Kate au încălcat această interdicţie de mai multe ori, călătorind împreună cu Prinţul George, fiul lor.

7 Băieții din familia regală nu pot purta decât pantaloni scurți, indifferent de vremea de afară.  Regula datează din secolul al XVI-lea. Pantalonii lungi sunt permişi abia începând cu vârsta de 8 ani. Prinţul George.