60 de artizani din întreaga ţară, la Târgul meşterilor populari organizat cu prilejul Zilelor Municipiului Tulcea. Ce pot admira vizitatorii

Elena Avramescu 13.08.2021, 15:43
60 de artizani din întreaga ţară, la Târgul meşterilor populari organizat cu prilejul Zilelor Municipiului Tulcea. Ce pot admira vizitatorii

În jur de 60 de artizani din toată țara participă, începând de astăzi, în Piaţa Tricolorului din oraşul Tulcea, la Târgul meşterilor populari organizat de autoritatea locală cu prilejul Zilelor Municipiului Tulcea.

60 de artizani din întreaga ţară, la Târgul meşterilor populari din Tulcea

Astfel că produsele oferite sunt extrem de variate, de la magneţi de frigider realizaţi din flori până la sculpturi din lemn, ce prețuri ce pornesc de la 5 lei şi ajung la câteva sute de lei.

Şi bunica, şi tatăl meu se ocupă cu asta, ca hobby. Toţi din familie lucrează, iar în timpul liber ne ocupăm cu asemenea obiecte. Au baza din ceramică sau din lemn şi sunt făcute din pănuşe şi paie. Toate sunt flori naturale adunate de pe câmp, a declarat pentru Agerpres Lorintz Bertolon, din Târgu Mureş, unul dintre artizanii populari.

Mai multe sculpturi din lemn au fost așezate într-un stand amplasat în faţa Consiliului Judeţean (CJ) Tulcea, iar pe una dintre ele este notat „Când eram copil şi nu aveam ce mânca, mâncam icre negre”.

60 de artizan la Targul mesterilor populari din Tulcea
Targul mesterilor populari din Tulcea

Eu sunt din Cogealac, satul Râmnicu de Jos, iar când eram copil, tata mergea cu căruţa la pescari cu putine cu brânză şi venea acasă cu icre negre. Când nu aveam ce mânca, mama ne trimitea în beci să luăm o lingură cu icre negre. Acesta din tablou sunt eu, stau lângă ceaunul cu icre şi împart celorlalţi, a spus și Marin Bălan, în vârstă de 70 de ani, din judeţul Constanţa.

Tot acesta a mai spus că în urmă cu 20 de ani a înfiinţat un muzeu la Pecineaga, în judeţul Constanţa, acum ajută la înfiinţarea altora în Tuzla, judeţul Constanţa, Mila 23, judeţul Tulcea, şi vrea să facă un muzeu al sturionului, în Sfântu Gheorghe, judeţul Tulcea.

Înainte de pandemie, am vorbit cu primarul din Sfântu Gheorghe să înfiinţăm acest muzeu şi acum m-am aşezat în faţa CJ să primesc sprijin logistic, nu bani, pentru acest muzeu al sturionilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...