6 zone ale casei care sunt pline de praf. Uiți mereu să le ștergi, iar asta te poate costa mult

Cătălina Burghelea 19.10.2021, 13:03
6 zone ale casei care sunt pline de praf. Uiți mereu să le ștergi, iar asta te poate costa mult

În casele noastre există șase zone pline de praf și murdărie, cărora nu le acordăm importanța cuvenită. Dacă nu sunt șterse la timp, aceste zone pot deveni adevărate focare de infecții. Plus că nici estetic nu dau bine.

Șase zone ale casei pline de praf, pe care uiți mereu să le ștergi

Numeroase gospodine omit să șteargă praful, grăsimea acumulată sau mizeria din aceste șase zone ale locuinței. Multe dintre ele se află în locuri în care petrecem foarte mult timp, cum ar fi bucătăria sau baia. Este foarte importantă igiena, pentru a ține la departe bacteriile sau dăunătorii.

1. Filtrele hotei din bucătărie

Nu toată lumea spală aceste filtre ale hotei din bucătărie. În realitate, acestea trebuie curățate destul de des, deoarece acumulează foarte multă grăsime din timpul gătitului. Pe pereții hotei se agață aburii de grăsime care, în timp, se vor lipi de filtre. Indicat este să speli aceste filtre o dată la două săptămâni, dacă în casa ta se gătește mult, sau o singură dată, dacă nu petreci foarte mult timp în bucătărie. Înmoaie-le bine în chiuvetă cu apă caldă și săpun, în care adaugi un strop de oțet alb. De asemenea, este posibil să le poți introduce în mașina de spălat vase, dar verifică mai întâi manualul de instrucțiuni.

2. Lanțul vasului de toaletă

Acest lanț este foarte des atins de toți membrii familiei, așa că trebuie dezinfectat foarte bine. Să fim sinceri, nu toată lumea din casa ta se spală pe mâini de fiecare dată după ce a mers la baie. Dacă arunci o privire la vasul de toaletă, apoi la lanț, vei vedea că are o culoare diferită în anumite părți. Pe la mijlocul lanțului s-ar putea să aibă o nuanță mai închisă, din cauza murdăriei. O modalitate rapidă de a curăța acest accesoriu al vasului de toaletă este să pui pastă de dinți pe zona murdară a lanțului, lasă să acționeze 30 de minute, apoi clătește cu apă rece.

3. Mașina de spălat

Deși mașina este cea care spală și curăță hainele murdare, nu trebuie să uităm că și ea are nevoie de o igienă corespunzătoare. O dată pe lună, dezinfectează cuva mașinii și sertarul în care pui detergentul lichid. Necurățată mașina de spălat, în timp va începe să miroase urât și va împiedica spălarea corectă a rufelor.

De ce să pui piper în maşina de spălat rufe

4. Plantele

Indiferent dacă sunt reale sau false, plantele tale acumulează mult praf. Scamele se pun imediat pe acestea, așa că șterge-le periodic cu o lavetă. În cazul frunzelor, le poți freca în puțin lapte, pentru rezultate de durată.

5. Pernuțele

Cele mai multe dintre acestea pot intra în mașina de spălat, pentru a le oferi o reîmprospătare corectă. Pernuțele tale vor mirosi tot timpul plăcut. Nu lăsa să treacă mai mult de o lună fără să le fi spălat.

6. Mașina de spălat vase

În mod similar cu mașina pentru haine murdare, și cea de spălat vase are nevoie de o anumită atenție. Pentru a o curăța, pune un căpăcel de oțet alb în interior și las-o să meargă un program. Va fi ca nouă!

Urmăriți Impact.ro și pe