5 ingrediente-minune din bucătărie care îți fac casa lună. Locuința ta va fi curată fără mari costuri

Cătălina Burghelea 20.10.2021, 13:33
5 ingrediente-minune din bucătărie care îți fac casa lună. Locuința ta va fi curată fără mari costuri

Soluțiile toxice din comerț pentru curățenie pot fi înlocuite cu ingrediente naturale, pe care orice gospodină le are deja în bucătărie. În locul acelor detergenți chimici care nu fac decât să ne usuce mâinile, plus că sunt și scumpi, poți opta pentru soluții ieftine, pe care le prepari chiar tu.

Ingrediente-cheie pentru curățenie generală în toată casa

Detergentul toxic de curățenie, care se găsește în mai toate magazinele, poate fi înlocuit cu produse pe care le ai deja în casă. Este foarte simplu să faci curățenie în toată casa acum, datorită acestor ingrediente naturale, folosite și la prepararea rețetelor preferate. Un expert în curățenie dezvăluie cum trebuie să procedezi, pentru a avea casa curată fără mari costuri.

Ai nevoie de doar cinci ingrediente din bucătărie

Ai nevoie de bicarbonat de sodiu, oțet alb, ulei de măsline, scorțișoară și puțin detergent de vase. Aceste ingrediente fac minuni pentru locuința ta, atunci când vrei să faci curățenie, să împrospătezi aerul din camere sau să igienizezi. Primul ingredient-cheie este uleiul.

„Pui așa cam trei sferturi și după aceea adăugăm 10 picături de ulei esențial de lămâie sau zeama de la o jumătate de lămâie”, a precizat expertul în curățenie Elena Santos, la Antena 3.

Uleiul de măsline este sfânt

Trebuie să știi că și tocătorul din lemn pe care tai carnea sau legumele trebuie curățat bine, din când în când, de două ori pe lună, cel puțin. Pentru asta ai nevoie de ulei de măsline, care este sfânt. Unge foarte bine cu ulei toată suprafața tocătorului, lasă-l așa cam 10 minute, să acționeze, apoi, după 10 minute, șterge-l frumos. Așa vei ști sigur că ai prelungit viața tocătorului tău.

„Îl hidratează și nu se sparge. Știi că la un moment dat se sparge așa, se crapă? Uleiul îl ține legat”, a dezvăluit specialista.

Uleiul de măsline face minuni și în cazul blatului de bucătărie. La fel de bine funcționează și pe suprafețele din inox, cum ar fi frigiderul sau aragazaul, pentru un plus de strălucire.

„Am pulverizat bine, nu foarte, foarte mult și acum încercăm să întindem foarte bine. Și avem un frigider strălucitor. Și știi ce? Nu se mai văd degețelele atât de pronunțat”, a spus Elena Santos.

Cum desfunzi robinetul de la chiuvetă

În cazul robinetelor înfundate de la chiuvetă, de mare ajutor este o soluție pe bază de oțet și aproximativ 10 grame de bicarbonat. Ai nevoie și de o pungă. Amestecă cele două ingrediente, pune-le într-o pungă, apoi lipește-o de zona cu probleme.

„Atenție când punem bicarbonatul, pentru că în contact cu oțetul va face reacție. Dacă nu stă, ne putem folosi și de un elastic de păr. O strângem foarte, foarte bine aici. Să stea, dacă se poate așa, peste noapte”, este sfatul expertului.

Soluții practice dezvăluite de un expert în curățenie

O altă soluție pentru desfundarea robinetelor este pe bază de bicarbonat de sodiu și detergent de vase. Expertul în curățenie Elena Santos te învață cum să procedezi. Este foarte simplu!

„Avem bicarbonat și detergent de vase să se facă o pastă, amestec. Dacă vrem să miroasă wow, putem adăuga și uleiuri esențiale, dar nu citrice, pentru că dacă avem un blat din granit nu este recomand, pentru că citrica atacă. Asta este scrubul nostru și pentru că este fin nu va zgâria. Hai să începem cu partea de chiuvetă frecăm foarte bine, nu trebuie să mai lăsăm să acționeze, pentru că detergentul de vase este și un fin degresant, special pentru grăsimi”, a detaliat aceasta.

Odorizant natural pe bază de scorțișoară

La final, clătește bine cu apă și șterge cu o lavetă uscată. Scrubul mai poate fi folosit și pe aragaz, cuptor și chiar faianță, cu condiția să adaugi puțină apă, astfel încât să fie ușor mai lichid.

„Dacă am finalizat de curățat aragazul și ne-a rămas pastă nu o aruncăm, ci o punem în chivuetă, pentru că mai am un ingredient minune, care ne ajută atât să desfundăm țevile, cât și să dea un miros plăcut. Scorțișoara. Punem cam două lingurițe, însemnând 20 de grame, presărăm bine și mai ales în zona de scurgere. Este ca și soluția de mai devreme, are același efect, doar că ne ajută cu mirosurile, îndepărtează mirosurile de grăsime, de resturi alimentare, de tot ce am aruncat noi în chiuvetă”, este de părere Elena Santos.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...