5 băuturi care scad tensiunea și alte 5 care o cresc

Elena Avramescu 05.12.2020, 10:53
5 băuturi care scad tensiunea și alte 5 care o cresc

5 băuturi care scad tensiunea. Cu tensiunea arterială nu este de glumit. Aceasta reflectă presiunea sângelui de pe pereții arterelor și nu poate fi stabilă. În plus, este mai mică în timpul odihnei și crește în timpul unor emoții sau activității fizice.

5 băuturi care scad tensiunea

Uneori, și fără niciun motiv, tensiunea crește mai brusc, însoțită de bufeuri sau de o ușoară durere de cap. Aceste „creșteri de tensiune” sunt mai frecvente la vârstnici.

Creșterea presiunii sistolice și diastolice peste valorile normale poate avea cauze precise, boli de rinichi, endocrine, cardiovasculare etc. Există și o așa-numită hipertensiune esențială în care nu găsim o cauză anume, dar în antecedentele părinților există.

Boala se manifestă cu dureri de cap, vâjâituri în urechi, tulburări de vedere, iar cu timpul deteriorează funcția organelor vitale (rinichiul, creierul, miocardul).

Dacă situația continuă, riscul de infarct miocardic, accident vascular cerebral sau insuficiență cardiacă crește.

Cum facem ca tensiunea prea mare să scadă? Apelăm la tratamente naturiste, în cazul de față la băuturi care ajută mult la scăderea tensiunii.

1.Alcoolatura

Un ghid terapeutic naturist semnat de către doctorii Maria și Pavel Chirilă vă propune usturoiul care se poate utiliza ca alcoolatură.

De fapt, cei doi specialiști vorbesc despre suc de usturoi amestecat cu o cantitate egală de alcool de 40 grade. Se consumă câte 1 linguriță de două ori pe zi, timp de 10 zile pe lună.

Citește continuare pe Știri din lume.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...