30.000 de euro pentru fiecare persoană care se mută aici. Orașul este într-o țară preferată de români

Beatrice Dumitru 22.11.2022, 08:45
30.000 de euro pentru fiecare persoană care se mută aici. Orașul este într-o țară preferată de români

Ai visat vreodată să-ți faci bagajele și să te muți în altă țară? Dacă vrei acest lucru acum este șansa ta, mai ales că primești și bani ca să faci acest pas, 30.000 de euro. Orașul în care ar trebui locuiești, unul pitoresc, se află într-o țară preferată de români.

Despre ce oraș este vorba

Detaliile programului sunt încă în curs de finalizare și mai multe informații vor fi disponibile pe site-ul primăriei orașului în săptămânile următoare. Programul face parte dintr-un efort de combatere a depopulării, autoritățile din oraș oferind bani și pentru noii părinți.

Este vorba despre localitatea Presicce din regiunea Puglia, situată în sudul Italiei, care oferă 30.000 de euro persoanelor care cumpără o locuință goală în oraș și se mută în ea. Prețul acestora pornesc de la aproximativ 38.700 dolari (25.000 euro) sau aproximativ 775 dolari (500 euro) pe metru pătrat.

30.000 de euro pentru fiecare persoană care se mută aici. Orașul este într-o țară preferată de români
Orașul Presicce din Italia.

Sunt multe case goale în centrul istoric construit înainte de 1991, pe care am dori să le vedem din nou vii cu noi rezidenți. Este păcat să asistăm la modul în care vechile noastre cartiere, pline de istorie, arhitectură minunată și artă , se golesc încet-încet”, a declarat consilierul local Alfredo Palese, citat de Yahoo News.

Alte orașe care încearcă să atragă rezidenți

Finanțarea totală ar fi împărțită în două, fiind folosită parțial pentru a cumpăra o casă veche și parțial pentru a o renova, dacă este necesar. Pentru a se califica, cumpărătorii ar trebui să locuiască în Presicce și să cumpere una dintre proprietățile eligibile construite înainte de 1991, a precizat Palese.

Orașul Presicce a fuzionat cu orașul din apropiere Acquarica în 2019 și acum are o populație totală de aproximativ 9.000 de oameni. Acesta este cel mai nou oraș italian de pe lista celor care încearcă să atragă noi rezidenți. Idilica insula Sardinia oferă 15.000 de euro pentru 3.000 de persoane ca să cumpere sau să renoveze o locuință pentru a locui în ea.

În regiunea Calabria, noilor rezidenți li s-au promis suma de aproximativ 43.300 de dolari (28.000 de euro), în timp ce satul Santo Stefano di Sessanio a oferit oamenilor până la 12.400 de dolari (8.000 de euro) să se mute acolo.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...