3 rețete de prăjituri în care trebuie să pui neapărat cafea, altfel nu ies cum ar trebui

Daria Petrescu 15.08.2020, 15:26
3 rețete de prăjituri în care trebuie să pui neapărat cafea, altfel nu ies cum ar trebui

Fiecare zi începe cu o cafea. Gustul și aroma ei este de neînlocuit. Însă, cu acest ingredient minune, puteți pregăti 3 rețete de prăjituri e care trebuie neapărat să le încerci.  Aroma  puternică a cafelei se potrivește foarte bine cu ciocolata și nucile, dar și cu multe alte ingrediente perfecte pentru un desert delicios.

Prăjitură cu ciocolată și cafea

Ingrediente

o cană de unt topit

două căni de zahăr

o treime de cană de cafea instant

patru ouă

o cană și jumătate de făină

cană de cacao

un vârf de linguriță de sare

Prăjitură cu ciocolată și cafea
Prăjitură cu ciocolată și cafea

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius. Folosește un mixer de mână pentru a bate untul cu zahărul până capătă o textură cremoasă. Adaugă cafeaua instant și amestecă până obții un amestec omogen.

Adaugă ouăle și amestecă bine. Pune făina, cacaua și sarea și amestecă până la încorporarea uniformă a ingredientelor. Tapetează un vas cu hârtie de copt și toarnă în el compoziția. Dă vasul la cuptor pentru 30 de minute. Prăjitura este gata când trece testul scobitorii, este rețeta recomandată de philips.ro.

Tiramisu

Ingrediente

Pentru sirop:

o jumătate de cană de cafea

45 de mililitri de rom

1 linguriță de zahăr

Pentru cremă:

două ouă (separă albușul de gălbenuș)

un gălbenuș

un sfert de cană de zahăr

1 linguriță de esență de vanilie

o cană cu mascarpone (la temperatura camerei)

Pentru asamblare:

trei sferturi de cană de frișcă

o linguriță de zahăr

esență de vanilie

24 de pișcoturi

ciocolată amăruie

cacao

Mod de preparare

Umple pe jumătate cu apă o oală medie și las-o la fiert. Pune un bol de metal deasupra oalei și adaugă gălbenușurile, zahărul și vanilia. Amestecă bine până crema își dublează volumul și se întărește. Apoi pune deoparte bolul. În alt vas, freacă brânza mascarpone până se înmoaie.

Într-un bol separat, pune albușurile și folosește un mixer vertical sau un robot de bucătărie pentru a le bate până devin spumă. Într-o cratiță curată, adaugă cafeaua, romul și zahărul. Lasă amestecul la foc mic până se dizolvă zahărul.

Bate frișca până devine spumă și adaugă zahărul și vanilia. Lasă frișca la frigider. Pregătește cele patru vase în care urmează să asamblezi prăjitura. Pune trei pișcoturi în fiecare vas și adaugă un strat generos de mascarpone; repetă acest proces până termini pișcoturile.

Prăjitură cu cafea și nucă

Ingrediente:

Blat

5 ouă

1 praf de copt

5 lg apă

5 lg cu vârf de zahăr,

Prăjitură cu cafea și nucă
Prăjitură cu cafea și nucă

1 linguriță de cafea naturală,

2 lg cu vârf de nucă, 5 lg de făină

Crema:

500 ml frișca, 1 nesscafe 3:1

Decor:

50 gr ciocolată de menaj, jumatati de nuca

Mod de preparare

Se bat albușurile cu apă și zahărul spumă, se adaugă gălbenușurile și praful de copt.  Mai batem puțin, adăugăm 1 linguriță de cafea naturală, nuca și rând pe rând făină, amestacam cu o paleta.  Coacem blatul într-o tavă cu hârtie de copt cca 30 min. Facem proba cu scobitoarea, se scoate și se răcește. Pentru crema, batem frișcă cu plicul de nesscafe. Se toarnă crema deasupra la blat, deasupra se picură glazură din 50 gr de ciocolată menaj. Poftă dulce!

Urmăriți Impact.ro și pe