3 metode simple și eficiente prin care poți folosi bicarbonatul de sodiu în baie. Efectele sunt uimitoare

Redacția IMPACT 24.01.2020, 12:33
3 metode simple și eficiente prin care poți folosi bicarbonatul de sodiu în baie. Efectele sunt uimitoare

Bicarbonatul de sodiu s-a dovedit a fi de-a lungul timpului unui aliat de nădejde în fiecare gospodărie. Întrebuințările sale sunt cât se poate de diverse, ingredientul fiind un mecanism perefect pentru tratamentele de înfrumusețare, cât și pentru eliminarea murdăriilor din casă, de pe diverse suprafețe.

O baie curată ca lacrimă, cu bicarbonat de sodiu

Alegerea cea mai potrivită în măsura în care nu dispui de suficiente resurse financiare pentru a-ți curăța cum trebuie baia este, cu siguranță, bicarbonatul de sodiu. Acesta poate fi folosit pentru a elimina atât petele de pe podea care îți dau cele mai mari bătăi de cap, cât cele de pe haine.

1. Bicarbonatul de sodiu, aliatul împotriva mucegaiului din baie

Dacă se întâmplă să pleci mai multe zile de acasă, într-o vacanță sau într-un concediu binemeritat, este foarte posibil ca locuința ta să nu se fi păstrat într-o stare impecabilă în zilele libere. Mucegaiul este o ciupercă microscopică de care este neapărat nevoie să scapi, în primul rând pentru că ți-ar putea cauza probleme de sănătate și în al doilea rând pentru că este inestetic și urât mirositor.
Pentru acest amestec ai nevoie de următoarele ingrediente:

După ce ai amestecat toate ingredientele, toarnă substanța rezultată într-un recipient cu pulverizator. Pulverizează direct pe zonele afectate de mucegai verde sau negru, iar acesta ar trebui să dispară după ce se usucă.

2. O podea curată cu bicarbonat de sodiu

Gresia și faianța se regăsesc cu precădere în bucătărie și în baie. Pentru baie, spre exemplu, acestea pot fi curățate atât cu oțet cât și cu bicarbonat de sodiu.

Mai întâi de toate, podeaua trebuie curățată foarte bine de praf, cu ajutorul unei mături sau, de preferat cu un aspirator. În găleata în care se va pregăti soluția pentru spălatul gresiei sau pardoselii, se vor turna trei litri de apă, la care se vor adăuga trei mililitri de oțet și 1 gram de bicarbonat de sodiu. Înmoaie o cârpă în amestecul obținut și stoarce excesul de lichid. Curăță toată podeaua, iar apoi las-o să se usuce.

Baia va străluci din nou, după folosirea bicarbonatului de sodiu
Baia va străluci din nou, după folosirea bicarbonatului de sodiu

3. Înlăturarea săpunului de pe bateriile din baie

Umple o cană cu bicarbonat și adaugă atât oțet cât să se formeze o pastă. Aplic-o pe zonele acoperite cu pelicula de săpun și lasă să acționeze timp de 5 minute. Freacă bine cu un burete, clătește cu apă amestecată cu oțet, apoi șterge cu o cârpă uscată. Această pastă poate fi utilizată pentru curățarea tuturor obiectelor din inox, fără a le zgâria.

Urmăriți Impact.ro și pe