3.850 de euro pe lună, salariul minim pe economie. În ce oraș din Europa se va întâmpla asta

Rădulescu Valentin 30.09.2020, 19:17
3.850 de euro pe lună, salariul minim pe economie. În ce oraș din Europa se va întâmpla asta

Locuitorii dintr-un oraș din Europa vor primi acum un salariul minim de 3.850 de euro pe lună, în contextul în care pandemia cu noul tip de virus a lovit puternic în această zonă. Cine se va bucura de un salariu atât de mare?

Locuitorii care se vor bucura de un salariu de 3.850 de euro pe lună

Recent, Geneva a anunțat că va introduce salariul minim de 3.850 euro pe lună pentru locuitorii acestui oraș. Decizia pe care au luat-o elvețienii au uimit majoritatea Europei, deoarece țara a fost afectată puternic de pandemia cu noul tip de virus. Potrivit informațiilor de pe The Guardian, 500.000 de alegători au aprobat acest salariu minim, propus de sindicatele locale și partidele de stânga. De asemenea, această decizie a fost respinsă de două ori, în anul 2011 și 2014.

Așadar, salariul minim pe oră va fi 21,4 euro, mai mult față de cel din Franța, acolo unde salariul minim lunar este de 3.799 de euro, adică 45.543 de euro pe an. Cei care locuiesc în Geneva vor primi un salariu minim de 4.086 franci elvețian pentru 41 de ore de muncă săptămânal.

„Covid a arătat că o anumită parte a populației elvețiene nu poate locui la Geneva… 4.000 de franci elvețieni este minimul pentru a nu scădea sub pragul sărăciei și a fi într-o situație foarte dificilă”, a spus Michel Charrat, președintele Grupării europene de cooperare teritorială.

Charrat a mai adăugat și faptul că de acest salariu vor beneficia 30.000 de angajați slab plătiți, dintre care două treimi sunt femei. Acesta face parte dintr-o organizație independentă care sprijină toți oamenii care trăiesc și lucrează peste granița franco-elvețiană, susținând că votul este un semn de solidaritate.

3.850 de euro pe lună, salariul minim pe economie
Geneva, Sursă Foto: experis.ch

Geneva, lovită puternic de pandemia cu Covid-19

Pandemia cu noul tip de virus a lovit puternic acest oraș, care este în mare parte dependent de turism și călătorii de afaceri. Acesta este un loc prin care trec în continuu mii de diplomați și oficiali, vizitând numeroase agenții ONU cu sediul situat în acest oraș.

Așadar, din cauza virusului, economia acestui oraș a scăzut semnificativ, iar sărăcia a fost din ce în ce mai vizibilă. Oamenii stau la cozi lungi pentru a putea primi alimente și produse pentru uzul casnic.

Urmăriți Impact.ro și pe