27 de câini uciși și abandonați în zona turistică din Parcul Național Retezat. Imagini de o cruzime incredibilă

Alexandrina Toader 21.05.2021, 10:31

27 de câini uciși și abandonați. Imagini de o cruzime incredibilă în zona Câmpușel din Parcul Național Retezat. 27 de câini maturi și pui au fost uciși de persoane necunoscute și abandonați pe camp. Biroul pentru Protecția Animalelor Gorj a declanșat o anchetă.

27 de câini uciși și abandonați în Parcul Național Retezat

Cadavrele patrupedelor au fost găsite de o persoană care a trecut prin zona Câmpușel. Acestea erau înfășurate în pungi de plastic și aruncate exact în zona turistică. Persoana care le-a descoperit le-a fotografiat și le-a postat pe un site de socializare.

Bărbatul le-a făcut publice ca să tragă un semnal de alarmă autorităților pentru că patrupedele moarte pot atrage animalele sălbatice în zona turistică. Inițial, ancheta a fost preluată de Inspectoratul de Poliție Hunedoara, ulterior cazul a fost mutat în competența Inspectoratului de Poliție Gorj, care a și deschis un dosar penal în acest caz.

27 de caini ucisi si abandonati in zona turistica din Parcul National Retezat
27 de caini ucisi

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat cu privire la faptul că la data de 20 mai a.c., în zona Câmpușel din incinta Parcului Național Retezat, personae necunoscute ar fi ucis un număr de 8 câini maturi și 19 pui de câine, pe care i-au abandonat în saci de material plastic pe marginea unei râpe. În urma sesizării, organele de poliție s-au deplasat la fața locului, unde au efectuat cercetarea locului faptei, a declarat Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Cadavrele câinilor au fost transportate la DSVSA Gorj în vederea efectuării necropsiilor. Abia după efectuarea analizelor se va stabili cu exactitate cum au fost omorâți câinii. Potrivit oamenilor legii, există suspiciunea că acești câini au fost uciși și apoi transportați în acel loc, frecventat de turiști.

Urmăriți Impact.ro și pe