24.500 de lucrători ai MAI vor lucra zilnic în perioada Crăciunului: „Echipajele Ministerului Afacerilor Interne vor avea în atenţie şi lăcaşuri de cult”

Elena Avramescu 22.12.2022, 14:16
24.500 de lucrători ai MAI vor lucra zilnic în perioada Crăciunului: „Echipajele Ministerului Afacerilor Interne vor avea în atenţie şi lăcaşuri de cult”

Mai mult de 24.500 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri şi angajaţi de la alte structuri vor fi puși să acționeze zilnic, începând de vineri, 23 decembrie, în toată perioada Crăciunului, cu scopul de a fi prevenite situaţiile de risc și de a fi asigurată intervenţia rapidă în cazul în care va fi nevoie.

Lucrătorii MAI, program prelungit de sărbători

„Efectivele MAI vor acţiona pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă şi fluenţă a circulaţiei pe drumurilor publice, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale de orice fel, gestionarea eficientă a situaţiilor de urgenţă şi limitarea efectelor negative pentru populaţie, respectiv intensificarea activităţilor de supraveghere a frontierei de stat, concomitent cu asigurarea fluenţei tranzitului de persoane şi vehicule prin punctele de trecere a graniţei”, a spus purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, în urmă cu scurt timp.

Așadar, în jur de 1.400 de poliţişti rutieri vor acţiona, zilnic, la nivel naţional, deoarece sunt șanse mari să existe o intensificare a circulaţiei rutiere atât pe drumurile naţionale şi pe autostrăzile care fac legătura cu zone turistice, cât şi pe arterele din zona centrelor comerciale.

„Echipajele rutiere vor interveni pentru fluidizarea traficului şi, acolo unde este cazul, pentru îndrumarea conducătorilor auto spre rute alternative pentru evitarea producerii unor ambuteiaje.

Poliţiştii rutieri vor acţiona cu 290 de aparate radar şi cu dispozitive care semnalează consumul de alcool sau substanţe interzise la volan pentru a depista şoferii care pot reprezenta un pericol pe drumurile publice”, a mai spus Monica Dajbog.

Gest impresionant facut de un jandarm la Galati. Ce a facut omul legii pentru un protestatar de doar 13 ani
Jandarmi pe strada

Purtătorul de cuvânt al MAI a ținut să spună câteva cuvinte și tuturor celor care doresc să petreacă aceste zile în zona de munte asupra pericolelor la care se expun dacă aleg trasee prea dificile, închise publicului sau dacă nu au echipament potrivit. În acest sens, pentru a putea ajuta turiștii care întâmpină probleme, urmează să fie pregătiţi în fiecare zi în jur de 150 de jandarmi montani, iar mai mult de 5.000 de pompieri vor fi mobilizaţi zilnic pentru salvarea cetăţenilor din situaţii de risc.

„Pentru protecţia cetăţenilor, echipajele Ministerului Afacerilor Interne vor avea în atenţie şi lăcaşuri de cult unde vor fi organizate slujbe religioase la care se aşteaptă un număr mare de credincioşi, dar şi evenimentele publice la care se preconizează participarea unui număr semnificativ de persoane. Potrivit estimărilor, vorbim de peste 300.000 de persoane”, a spus oficialul MAI.

În plus, s-a vorbit și despre poliţiştii de frontieră care vor depune eforturi pentru desfăşurarea cu rapiditate a controlului documentelor şi, în funcţie de situaţia din teren, pot fi deschise artere suplimentare de control astfel încât să fie reduşi timpii de aşteptare la trecerea frontierei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...