2360 de locuitori din Caraș-Severin, vaccinați cu schemă completă, vor beneficia de tichete de masă în valoare de câte 100 de lei

Elena Avramescu 03.11.2021, 13:17
2360 de locuitori din Caraș-Severin, vaccinați cu schemă completă, vor beneficia de tichete de masă în valoare de câte 100 de lei

2360 de locuitori din Caraș-Severin, care sunt vaccinați cu schema completă împotriva COVID-19, urmează să beneficieze de tichete de masă în valoare de câte 100 de lei, a anunţat miercuri Direcţia de Sănătate Publică.

Tichete de masă pentru 2360 de locuitori din Caraș-Severin, vaccinați cu schemă completă

Astfel că persoanele care pot intra în posesia acestor tichete sunt cele care s-au vaccinat începând cu data de 3 septembrie şi până în 30 septembrie 2021. Este prima etapă în care se acordă bani de la Ministerul Sănătăţii pentru aceste bonuri de masă, iar după aceea vor urma alte tranşe de tichete, după cum a precizat chiar instituţia.

Direcţia de Sănătate a judeţului Caraş-Severin a achiziţionat, în acest scop, 11.800 de tichete de masă, în valoare de 236.000 de lei. Fiecare persoană va ridica tichetele de la centrul de vaccinare unde i s-a administrat vaccinul, găsim notat într-un comunicat al DSP Caraş-Severin.

Astfel că, în municipiul Reşiţa, tichetele urmează să fie ridicate dintr-un singur loc, mai precis din Sala de Sport a Liceului de Artă „Sabin Păuţa”, la cele două centre de vaccinare.

Tichete de masa pentru 2360 de locuitori din Caras-Severin, vaccinati cu schema completa
Tichete de masa pentru 2360 de locuitori din Caras-Severin

Numai că acolo va exista o intrare separată şi personal, de asemenea, separat, desemnat de primărie, pentru a se ocupa de distribuirea tichetelor. Acestea vor fi disponibile cel mai probabil, începând cu săptămâna viitoare, a spus DSP Caraş-Severin.

În scurt timp, și celelalte centre de vaccinare din judeţ urmează să organizeze eliberarea acestor tichete, luând, de asemenea, măsuri de protecţie, pentru a nu periclita activitatea de vaccinare.

Estimăm că voucherele vor putea fi distribuite în centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie și ambulatoriile de specialitate începând cu luna octombrie. Ordinul emis astăzi finalizează cadrul legal. Imediat după publicarea în Monitorul Oficial vom asigura resursele bugetare, după aceea tipărirea și distribuirea tichetelor de masă, a spus, în urmă cu ceva timp, Cseke Attila, ministrul Sănătății.

În plus, după achiziționarea tichetelor de masă, direcțiile de sănătate publică vor distribui în termen de 5 zile către centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie și ambulatoriile de specialitate unde se realizează procesul de vaccinare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...