20 de localități din două județe, afectate după căderile masive de zăpadă. Mii de oameni au rămas fără curent electric

Elena Avramescu 10.01.2022, 10:48
20 de localități din două județe, afectate după căderile masive de zăpadă. Mii de oameni au rămas fără curent electric

Mii de oameni din județul Bihor au rămas fără curent electric din cauza ninsorii abundente, iar aproximativ 20 de localități sunt afectate. În plus, în județul Caraș-Severin sunt 8 localități care nu mai au electricitate. Momentan, echipajele furnizorului de energie electrică au reuşit realimentarea în alte trei localități din cele două județe, iar în prezent încearcă să rezolve pana de curent în celelalte comune.

20 de localitați din două județe, afectate după căderile masive de zăpadă

Se pare că partea de Vest a teritoriului a fost lovită de ninsori viscolite și datorită stratului de zăpadă depus, cablurile de electricitate s-au rupt și mii de familii au rămas în beznă.

Conform unui mesaj primit de la Dispeceratul Electrica, se pare că la ora 15:00 nu era curent în localităţile Vaşcău, Criștioru de Jos, Criștioru de Sus, sat Poiana, Cărpinet, Vaşcău, Câmpani, Săbiștel, Lunca, Făget, Nucet, Băiţa, Ştei, Leş, Măgeşti, Vârciorog, Lugaşu de Jos, Lugaşu de Sus, Hotar și Sărand.

Nici Oşorhei nu a fost lipsit de probleme, unde nu a fost curent din noaptea de sâmbătă spre duminică, de la ora 2:00 și până duminică la ora 15:30.

Ținând cont de lipsa electricității, mai mulţi cetățeni s-au confruntat și cu lipsa căldurii, iar unii s-au trezit chiar în situaţii mai grele. De exemplu, un bărbat a scris pe un grupul de Faebook al localnicilor că există un pacient care are nevoie de oxigen dependent de curent.

20 de localitati din doua judete, afectate dupa caderile masive de zapada
Zapada Oradea

Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana – Bihor, a declarat că mai multe localităţi au rămas fără electricitate în cursul zilei de duminică.

La ora 18, în judeţ mai erau o linie de medie tensiune parţial nealimentată, două posturi nealimentate şi două localităţi nealimentate, Groşi şi Codrişoru. În total, 465 de consumatori erau nealimentaţi la acea oră şi 3 stâlpi de medie tensiune rupţi. 4 echipe ale distribuitorului de electricitate se afla în teren pentru remedierea problemelor, a spus Camelia Roşca, potrivit ebihoreanul.ro.

25 de utilaje de deszăpezire au acționat toată noaptea în municipiul Oradea

Ținând cont de căderile masive de zăpadă din ultimele 24 de ore, utilajele RER Vest au ieșit în teren chiar de sâmbătă după-masa și au acționat încontinuu până ieri dimineață.

Este vorba despre 25 de utilaje care au acționat pe toate cele patru urgențe, iar unde situația a impus-o, acestea au trecut chiar și de două sau trei ori. Potrivit operatorului de salubritate RER Vest, au fost împrăștiate peste 500 de tone de antiderapant solid, iar o cisternă cu 5000 l clorură de calciu a intervenit în zonele pietonale, a transmis municipalitatea.

În teren au fost trimise 10 utilaje, iar în Piața Unirii, muncitorii RER au fost nevoiți să acționeze manual. La nivel de municipiu, au fost stabilite patru urgențe pentru cele peste 900 de artere de circulație, pe care se intervine în ordinea priorităţilor.

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...