18 trucuri miraculoase cu bicarbonat de sodiu. Ce poți face cu doar 1 leu

Rădulescu Valentin 21.10.2020, 11:29
18 trucuri miraculoase cu bicarbonat de sodiu. Ce poți face cu doar 1 leu

Bicarbonatul de sodiu poate ajuta foarte mult la casa omului. Acesta rezolvă majoritatea problemelor legate de mirosuri și de mizerie. Cu prețul său accesibil de doar 1 leu, acesta este mereu de ajutor. Îți oferim 18 trucuri rapide și ușoare pe care le poți face cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu, mereu la îndemână

Deși bicarbonatul de sodiu este folosit în special doar pentru gătit, acesta are proprietăți care ajută foarte mult la curățarea obiectelor și a suprafețelor. De asemenea, acest ”praf magic” are un preț mai mult decât acceptabil și nu este deloc nociv. Pe lângă faptul că ajută la coacerea mâncărurilor, acesta îți poate îndepărta până și petele de pe haine.

18 trucuri miraculoase cu bicarbonat de sodiu. Ce poți face cu doar 1 leu
18 trucuri miraculoase cu bicarbonat de sodiu. Ce poți face cu doar 1 leu

18 trucuri cu bicarbonatul de sodiu

1. Bicarbonatul de sodiu poate ajuta la curățarea și dezodorizarea scurgerilor. Pentru a scăpa de această problemă, este necesar să adăugați un pahar de bicarbonat în gaura de scurgere, iar mai apoi turnați și o ceașcă de oțet. Acoperiți gaura cu un dop și așteptați puțin, după care turnați apă fierbinte, iar astfel ați ajutat la refacerea scurgerii.

2. Bicarbonatul de sodiu poate fi eficient și pentru dezodorizarea frigiderului și a congelatorului. Tot ce trebuie să faceți este să puneți în frigider o cutie deschisă cu bicarbonat de sodiu. În așa fel nu mai trebuie să vă faceți griji că o să miroasă.

3. Pentru a scăpa de petele de grăsime de pe vase, amestecați 2 linguri de bicarbonat cu soluția pentru spălat vase. După ce ați făcut rost de noua soluție, puteți începe spălatul vaselor, iar grăsimea va dispărea imediat.

4. Chiar și coșul de gunoi este necesar să îl spălați regulat, pentru că în timp acesta va obține un miros neplăcut. Bicarbonatul de sodiu vă ajută însă să îl reîmprospătați rapid. Chiar dacă este plin, puteți pune puțin bicarbonat, iar astfel va înlătura mirosul neplăcut. După ce aruncați gunoiul, puteți începe să spălați coșul regulat.

5. Curățarea aparatului de cafea poate fi mult mai rapidă cu bicarbonat. Este necesar doar să umpleți vasul cu apă caldă, după care adăugați între 1 și 4 linguri de bicarbonat. Agitați vasul până depunerile dispar și este gata.

6. Îndepărtarea urmelor de pe pereți este foarte simplă. Înmuiați buretele în apă cu săpun, iar apoi adăugați bicarbonat în amestec. În așa fel, puteți îndepărta lejer urmele de pe pereți, iar vopseaua nu va fi afectată.

7. Dacă aveți un burete murdar, puteți să îl curățați foarte ușor. Dizolvați 4 linguri de bicarbonat într-un litru de apă, iar apoi înmuiați bureții în soluție.

8. Curățarea jucăriilor pentru copii este necesară. Cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, acestea pot fi curățate rapid. Înmuiați un burete curat și umed în bicarbonat, după care puteți începe să ștergeți jucăriile,

9. Puteți foarte ușor să curățați și interiorul mașinii cu bicarbonat. Tot ce trebuie să faceți este să presărați bicarbonat pe suprafața care trebuie curățată, iar după 15 minute începeți să aspirați.

10. Bicarbonatul îndepărtează mirosul din litiera pisicii. Pentru acest lucru acoperiți baza litierei cu un strat de bicarbonat, iar apoi puneți nisipul.

11. Bicarbonatul poate fi folosit pentru a stinge uleiul ars. Este nevoie doar să presărați această soluție peste zona de risc, iar când intră în contact cu căldura, acesta va forma dioxid de carbon și flacăra se va stinge.

12. Mirosul de ceapă și usturoi poate fi îndepărtat rapid de pe mâini. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați bicarbonatul cu săpun lichid, iar apoi să vă spălați.

13. Reîmprospătarea recipientelor de plastic se poate face foarte rapid. Înainte de a le spăla, cel mai bine este să înmuiați înainte recipientele în soluție de bicarbonat, pentru a scoate mirosul neplăcut din acestea.

14. Curățarea blenderului cu bicarbonat este necesară pentru a nu mai scoate cuțitele. Trebuie doar să umpleți blenderul pe jumătate cu apă, apoi adăugați 1 linguriță de bicarbonat și 1 porție de soluție pentru spălatul vaselor. Porniți blenderul câteva secunde și este gata.

15. Cuptorul cu microunde trebuie și el curățat la un anumit timp. Acesta începe să miroasă și poate fi foarte neplăcut să stai în preajma lui. Așadar, dizolvați două linguri cu bicarbonat într-o farfurie, după care puneți vasul în cuptor și porniți pentru aproximativ 3 minute. După ce s-a terminat, ștergeți cuptorul cu un burete.

16. Îndepărtarea mâncărimii de pe piele nu a fost niciodată mai ușoară cu bicarbonatul de sodiu. Amestecați într-un bol apă cu bicarbonat, iar apoi aplicați soluția pe zona afectată.

17. Copiii care sunt alergici la glutenul din plastilină, pot opta pentru cea făcută din bicarbonat. Aceasta se face amestecând 2 cești de bicarbonat cu 1 ceașcă de amidon de porumb, 1 ceașcă de apă și 1 linguriță de ulei. Compoziția se încălzește în tigaie până devine densă. Se lasă la răcorit, iar apoi adăugați colorant. În așa fel copilul nu va fi afectat de nimic.

18. Puteți scoate petele de pe haine foarte ușor. Este necesar să adăugați 6 linguri de bicarbonat într-o ceașcă de apă caldă, iar soluția se aplică pe pată înainte să intre la mașina de spălat.

Urmăriți Impact.ro și pe