15 mâncăruri pe care trebuie să le încerci în Bulgaria. Sunt absolut delicioase

Andra Daoud 16.08.2022, 23:35
15 mâncăruri pe care trebuie să le încerci în Bulgaria. Sunt absolut delicioase

Bulgaria se numără printre destinațiile de vacanță alese în fiecare an de mii se turiști români și nu numai. Țara vecină îi îmbie pe turiști cu plaje și peisaje superbe, prețuri accesibile, dar și mâncare bună. Gastronomia bulgărească are influențe turcești și grecești, iar experiența culinară pe care o poți avea acolo nu are cum să te dezamăgească, dacă faci alegerile inspirate.

15 preparate culinare pe care să le încerci în Bulgaria

Bulgaria înseamnă mai mult decât un sejur all inclusive la un hotel de 4 sau de 5 stele din stațiunile de la malul mării. Turiștii care aleg ca destinație de vacanță țara vecină pot avea parte de experiențe inedite, inclusiv pe plan culinar.

Bucătăria bulgărească este foarte ofertantă, iar dacă ajungeți acolo în vacanță, este recomandat să încercați preparatele locale. Bucătăria bulgărească este fresh și versatilă și este aproape imposibil să nu găsiți ceva care să fie pe placul vostru. Iată câteva preparate de neratat dacă ajungeți în Bulgaria, fie și pentru un weekend!

15. Banitsa

Este un produs de patiserie, format din straturi de foietaj, ouă bătute și brânză. Se prepară la cuptor, până când se formează o crustă aurie. Se potrivește de minune alături de ayran sau boza, pe post de băuturi. Este un fel de plăcintă cu brânză, doar că foietajul este „vedeta”.

14. Tarator

Este o supă rece ideală pentru vară. Se prepară din iaurt, castraveți, usturoi și se servește ca atare. Este ideală pentru un prânz într-o zi toridă.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

13. Shkembe Chorba

Cei care sunt fani ciorbă de burtă cu siguranță vor aprecia acest preparat. Aroma inconfundabilă și gustul savuros, dat de usturoi, oțet și ardei, o fac să fie o variantă ideală pentru prânz sau chiar pentru mic dejun! Se spune că această ciorbă alungă mahmureala, dacă este consumată imediat după trezire.

12. Salată Shopska

Cea mai populară salată bulgărească, preparată din roșii, castraveți, ardei și ceapă tăiate cubulețe, peste ele adăugându-se brânză mărunțită.

11. Kebapche

Este o chiftea din carne tocată și condimentată, însă modelată sub formă de cârnat. Se prepară pe grătar sau la grill și se servește alături de cartofi prăjiți cu brânză rasă și salată Shopska.

Vezi restul preparatelor în video-ul de mai jos!

Urmăriți Impact.ro și pe