14 milioane de lei pentru realizarea spitalului modular din Baia Mare

Elena Avramescu 17.11.2021, 10:08
14 milioane de lei pentru realizarea spitalului modular din Baia Mare

Mai mult de 14 milioane de lei este valoarea contractului de finanţare din fonduri europene cu ajutorul căruia Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” o să primească un sprijin financiar pentru realizarea şi echiparea spitalului modular din Baia Mare.

14 milioane de lei pentru realizarea spitalului modular din Baia Mare

Se pare că banii sunt alocaţi din fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM), şi urmează să fie folosiţi pentru ridicarea spitalului modular, precum şi pentru dotarea lui cu aparatura şi echipamentele necesare. În plus, proiectul va fi realizat în cadrul parteneriatului dintre CJ Maramureş şi Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Pe lângă asta, noua unitate medicală va avea 20 de paturi cu acţionare mecanică şi alte 4 paturi speciale ATI.

Spitalul modular va fi dotat cu echipamente evaluate la 4,8 milioane de lei, respectiv, 20 paturi cu acţionare mecanică, 14 sisteme de livrare a oxigenului cu umidificator, 14 seringi automate (injectomat), 4 paturi speciale ATI, 5 aparate ventilaţie mecanică, un electrocardiograf, 2 defibrilatoare, 2 cărucioare de resuscitare, un ecograf portabil multidisciplinar, un echipament radiologic mobil, un computer tomograf.

Unitatea medicală va fi amplasată în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă şi va avea rolul de a prelua pacienţii diagnosticaţi cu SARS-CoV-2, iar în timp va fi transformată în suport pentru Unitatea Primire Urgenţe”, se precizează în postarea CJ, potrivit Agerpres.

14 milioane de lei pentru realizarea spitalului modular din Baia Mare
Spital modular Baia Mare

Ionel Bogdan, preşedintele CJ Maramureş, a menționat faptul că a mai fost semnat un contract care prevede dotarea SJU cu materiale sanitare.

Un alt proiect important pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă, pentru care a fost semnat contractul de finanţare tot prin fonduri europene, vizează dotarea cu materiale sanitare în vederea consolidării capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19. Valoarea acestui proiect este de 7,6 milioane de lei.

La finalul lui 2020 am început demersurile oficiale pentru realizarea acestui spital modular, în parteneriat cu Spitalul Judeţean. (…) Banii sunt alocaţi din fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, şi vor fi folosiţi atât pentru ridicarea spitalului modular, cât şi pentru dotarea lui cu aparatura şi echipamentele necesare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...