12 locuri din Londra unde sigur vei da de români

Emanuela Pană 22.05.2021, 09:05

Numărul românilor în Londra a crescut de la an la an, uneori abrupt, astfel că, în prezent, potrivit Oficiului Național de Statistică (ONS), comunitatea românească din capitala Angliei cuprinde aprximativ 150.000 de persoane – cea mai numeroasă categorie de imigranți din Londra, cu câteva mii mai mult decât comunitatea polonezilor. Află, în continuare, care sunt zonele din Londra cu cei mai mulți români.

11 locuri din Londra unde sigur vei da de români

Londra este cel mai important centru politic, financiar și cultural al Regatului Unit și unul dintre cele mai importante orașe ale lumii, fapt pentru care nu este de mirare că numărul imigranților crește aici de la an la an. Londra este împărțită în cinci zone: Londra de Vest, Londra de Est, Londra de Sud, Londra de Nord și Londra Centrala, mai mult sau mai puțin „invadate“ de cetățeni români.

Pe primele locuri la densitatea de români se găsesc următoarele cartiere londoneze: Harrow (21.000 persoane), Redbridge (17.000), Brent (16.000), Newham (13.000), Barnet (12.000) și Lewisham (10.000). Aici s-au creat firme în care majoritatea angajaților sunt de origine română, pe străzi se vorbește limba română, iar în magazine și restaurante pot fi comandate mâncăruri tradiționale și marfă românească. În cazul în care nu știați, comunitatea românească are chiar și o echipă de fotbal proprie – FC România – înființată în 2006. Jucătorii sunt exclusiv români și evoluează în liga semi-profesionistă „Isthmian League South Central Division“ și în „FA Cup“.

Alte cartiere din Londra unde sigur vei da de români sunt: Barking and Dagenham, Hounslow, Tower Hamlets, Greenwich, Hillingdon și Harringey. Dintre toate, cartierul Newham, aflat în partea de est a Londrei, care a gazduit Jocurile Olimpice din 2012, este locuit în special de imigranți, adăpostind români, polonezi, indieni, afgani, pakistanezi sau africani – care s-au alăturat în timp unui grup de englezi pauperi sau pensionari.

Citește și: Poliția britanică reacționează după bătaia generală între români pe aeroport în Londra. Câte persoane au fost arestate

Topul celor mai „nefericite“ cartiere unde locuiesc și români

Nouă dintre cartierele londoneze menționate mai sus au fost votate drept locurile cu cele mai mari probleme din Marea Britanie.

locuri din londra cu multi romani
Cartiere din Londra în care locuiesc mulți români

Potrivit Evening Standard, Barking and Dagenham a fost votat drept cel mai urât cartier în care se poate locui în Marea Britanie, fiind, totodată, și locul cu cele mai multe spargeri de locuințe. Hounslow intră și el in topul locurilor cu cele mai mari probleme, fiind recunoscut pentru furturile de combustibil din zonă.

În topul „nefericirii“ se poziționează și cartierele din nord-vestul Londrei cu cea mai mare populație de români, Brent și Harrow. Ambele au fost catalogate ca fiind locurile cu cea mai proastă igienă alimentară din Marea Britanie. Alt loc unde sunt, de asemenea, foarte mulți români este Newham, al cincilea pe lista celor mai „nefericite“ locuri din UK. Iată topul:

1. Barking și Dagenham;
2. Hounslow;
3. Brent;
4. Harrow;
5. Newham;
6. Tower Hamlets;
7. Greenwich;
8. Luton;
9. Hillingdon;
10. Haringey.