Impact LIVE

12.000 de lei premiu de la Guvern la un concurs pentru designeri. Cum i-a venit ideea lui Laszlo Borbely

Alexandru Râmnic 30.06.2022, 16:28
12.000 de lei premiu de la Guvern la un concurs pentru designeri. Cum i-a venit ideea lui Laszlo Borbely

Laszlo Borbely, consilier de stat în Guvernul României și Coordonatorul Departamenului pentru Dezvoltare Durabilă a fost joi invitatul Laviniei Șandru în emisiunea Impact Live, transmisă de la ora 12.00 pe site-ul impact.ro, pe facebook vocea.biz și pe canalul de youtube Impact.ro. Oficialul român a vorbit despre importanța dezvoltării durabile pentru România și a anunțat cum va fi promovată aceasta în România.

Cum va fi promovată în România dezvoltarea durabilă

Laszlo Borbely, fost ministru de două ori în guvernele României (în guvernul Tăriceanu, unde a îndeplinit funcția de ministru delegat pentru Lucrări Publice și Amenajarea Teritoriului) și în guvernul Emil Boc (a deținut portofoliul Mediului, Apelor și Pădurilor), a vorbit despre obiectivele dezvoltării durabile și despre cum sunt acestea promovate în „lumea bună”. Borbely a exemplificat cu un episod inedit, trăit la Expo Dubai 2021.

„Am intrat în toaletă, ca tot omul, și acolo am rămas surprins când am văzut cele 17 obiective ale dezvoltării durabile pictate pe pereți. Nu de oamenii care intrau în toaletă, ci chiar de organizatori. E o idee excelentă, recunosc, pentru că toată lumea trebuie să treacă prin acel loc. Nu ai cum să le ratezi”, a povestit fostul ministru.

Borbely a explicat cum va face în România promovarea. „Vom avea o reclamă în 3D a dezvoltării în gări, în școli, pe aeroporturi, la evenimente sportive, pentru ca toată lumea să înțeleagă despre ce este vorba și să se promoveze. Avem un concurs pentru designeri, 12.000 de lei este premiul cel mare. Va fi terminat până la finalul lunii august”, a spus acesta în emisiunea Laviniei Șandru. 

„Vrem să avem în 2026 3000 de experți în dezvoltare durabilă. Avem un centru care îi va educa, putem angaja mulți experți pe această temă. Asta putem face din punct de vedere al educației”, a mai spus Borbely.

Emisiunea Laviniei Șandru, Impact Live, este în fiecare marți și joi, de la ora 12.00. Cele mai interesante declarații făcute de Laszlo Borbely și de Ana Maria Vătămanu pot fi urmărite aici

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandru Râmnic
Sunt absolvent al Universității Hyperion, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, 2005. În prezent, sunt coordonator content la Impact.ro. În trecut, am fost redactor, social...