100.000 de pensionari sunt vizați de anunțul zilei. Vor primi aceste bilete de la Casa de Pensii

Badea Violeta 05.03.2022, 20:41
100.000 de pensionari sunt vizați de anunțul zilei. Vor primi aceste bilete de la Casa de Pensii

Vestea care îi va bucura enorm pe vârstnicii din țara noastră. La ultima ședință de guvern, premierul Nicolae Ciucă a semnat actul normativ ce-i vizează pe cei 100.000 de pensionari din România. Conform documentului, aceștia urmează să primească bilete de la Casa de Pensii. Iată despre ce tichete e vorba!

Anunțul momentului pentru pensionarii din România

La ultima ședință de guvern, care a avut loc pe data de 2 martie, premierul Nicolae Ciucă a semnat un act normativ ce-i vizează pe pensionarii din România.

Potrivit documentului, vârstnicii vor primi tichete balneare de la Casa de Pensii. Sunt circa 100.000 de astfel de bilete, însă există o singura condiție pentru a beneficia de el.

Conform informațiilor transmise de minister, acestea vor fi acordate doar pensionarilor din România cu pensii mici. Bugetul alocat acestora este de circa 200 de milioane de lei.

„Aproximativ 100.000 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate în acest an prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP). Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, actul normativ privind bugetul alocat, precum şi modul de acordare, distribuire şi decontare a acestora.

Suma totală prevăzută în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 cu această destinație este de 200.000.000 lei. Se estimează că vor fi asigurate cel mult 101.000 bilete la tratament balnear. 60.420 vor fi asigurate în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea CNPP.”, conform unui comunicat transmis de Ministerul Muncii.

Bilete balneare pentru pensionari
Bilete balneare pentru pensionari

Biletele se acordă în limita numărului de locuri

Potrivit actului normativ, biletele vor fi repartizate pe maximum 19 serii, iar durata unui sejur va fi de 16 zile, pentru un tratament balnear de 12 zile.

De asemenea se precizează că aceste tichete vor fi acordate în limita numărului de locuri din stațiunile aflate în subordinea Casei Naționale de Pensii.

Totuşi dacă vor exista contracte cu alte unități de acest gen, se va ține cont și de numărul de locuri disponibile acolo, în funcție de sumelor alocate pentru această prestație prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Precizăm că pot beneficia de aceste tichete și pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor fiind acordate acestora.

Ministerul anunță că, momentan, nu se știe care va fi numărul exact de bilete cu alți operatori economici. Acesta se va stabili ulterior prin încheierea unor contracte subsecvente, în baza acordurilor-cadru atribuite în anul 2020.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...