10 lucruri mai puțin știute despre prințul William. Detalii mai puțin știute despre fiul regelui Charles

Emanuela Pană 03.04.2024, 19:15

Prințul de Wales a avut o viață interesantă, iar astăzi se află la cârma multor funcții regale, în calitate de înlocuitor al regelui Carol al III-lea. Iată 10  lucruri mai puțin știute despre prințul William.  

Despre prințul William, viitorul moștenitor al tronului

Îl cunoaștem cu toții pe Prințul William, deoarece familia regală britanică a fost recent în centrul atenției presei din mai multe motive. Cele mai îngrijorătoare au gravitat în jurul stării de sănătate a regelui Carol al III-lea și a lui Kate Middleton, care au fost diagnosticați cu cancer. 

În rândurile de mai jos ne propunem să trecem în revistă câteva lucruri mai puțin știute despre William. Prințul de Wales și viitorul moștenitor al tronului este una dintre cele mai importante figuri ale regalității britanice. 

William Arthur Philip Louis s-a născut la 21 iunie 1982 la Londra, Anglia. Este fiul lui Carol al III-lea, regele Regatului Unit și al Dianei, Prințesă de Wales. S-a căsătorit cu Catherine Elizabeth Middleton în 2011, cu care are trei copii: George, Charlotte și Louis. 

Citește și: Cum se simte Regele Charles, după ce a început tratamentul împotriva cancerului. Noi detalii despre monarh

10 lucruri mai puțin știute despre prințul William

Acestea sunt unele dintre cele mai semnificative date din viața publică a Prințului de Wales. Pe parcursul anului 2024, William se ocupă de unele îndatoriri regale în locul tatălui său, care urmează un tratament pentru boala sa. Pe lângă îndatoririle sale oficiale, Williams o susține și pe soția sa, Kate Middleton, care a fost, de asemenea, diagnosticată cu cancer. 

  1. Soțul lui Middleton deține cel mai înalt nivel educațional din întreaga familie regală.
  2. În cariera sa militară, a participat la peste 150 de operațiuni de căutare și salvare cu elicopterul.
  3. A fost voluntar pentru o serie de organizații de caritate, inclusiv pentru tinerii fără adăpost din Marea Britanie și pentru conservarea mediului în Africa.
  4. În iulie 2007, William și fratele său, Prințul Harry, au organizat un concert comemorativ pentru a zecea aniversare a morții mamei lor. La eveniment au participat Elton John și trupa Duran Duran.
  5. În 2010, a devenit noul președinte al Academiei Britanice de Artă Cinematografică și de Televiziune (BAFTA).
  6. Pe 29 aprilie 2011, William s-a căsătorit cu Kate Middleton. Pe 22 iulie 2013 au avut primul lor copil, Prințul George Alexander Louis. Pe 2 mai sosește cea de-a doua fiică a lor, Prințesa Charlotte Elizabeth Diana. În cele din urmă, pe 23 aprilie 2018, cuplul a avut al treilea copil, prințul Louis Arthur Charles.
  7. În septembrie 2012, William și soția sa au depus o plângere penală în Franța împotriva unui fotograf care a surprins-o pe Catherine făcând plajă topless în privat. În 2017, tribunalul francez a decis că a fost invadată intimitatea și au primit daune de 100.000 de euro.
  8. În 2016, împreună cu Kate și Prințul Harry, au lansat o campanie de conștientizare a stigmatizării sănătății mintale.
  9. Pe 1 noiembrie 2020 se anunță că prințul William a fost testat pozitiv pentru coronavirus, relatează Panorama
  10. La data de 8 septembrie 2022, regina Elisabeta a II-a moare, iar Charles urcă pe tron. Două zile mai târziu, pe 10 septembrie, Charles al III-lea anunță că William va primi titlul de Prinț de Wales.

Vezi și: Lucruri mai puțin știute despre Regele Charles. Este primul monarh care a mers la școală și este pasionat de artă, în special de Shakespeare

Ce știm până acum despre boala lui Kate Middleton? 

După săptămâni întregi de speculații și controverse legate de absența și fotografiile sale, Kate Middleton a zguduit din nou lumea, de data aceasta cu vestea șocantă că a fost diagnosticată cu cancer.   

Într-o înregistrare video postată vineri, 22 martie, Kate a vorbit despre starea sa de sănătate și a explicat că, în urma unei intervenții chirurgicale abdominale efectuate în ianuarie, s-a descoperit că are cancer, astfel că acum se află în primele etape ale unui tratament preventiv de chimioterapie recomandat de echipa sa medicală.  

Deși nu se cunosc detalii specifice despre tratamentul pe care îl primește Kate, se speculează că acesta ar putea fi similar cu cel al regelui Carol al III-lea, întrucât ambii sunt tratați în aceeași instituție de sănătate din Londra.  

Potrivit platformei MediGence, o procedură de chimioterapie în Marea Britanie are un cost mediu de aproximativ 32.785 de lire sterline, ceea ce echivalează cu aproximativ 41.500 de dolari. Trebuie menționat însă că acest cost poate varia în funcție de o serie de factori, cum ar fi tipul de cancer, durata tratamentului și serviciile suplimentare necesare. 

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...