10 cruci de persoană. Atât au distrus trei tineri din Brăila, care s-au distrat profanând morminte

Daniela Alexandru 17.11.2020, 10:08
10 cruci de persoană. Atât au distrus trei tineri din Brăila, care s-au distrat profanând morminte

Cruci distruse de trei tineri din Brăila. Trei adolescenți teribiliști, posibil minori, au distrus peste 30 de cruci de beton și marmură din cimitirul Radu Negru din Brăila. Autorii au fost surprinși de camerele de supraveghere din zonă și urmează să fie trași la răspundere. Poliția anchetei este în plină desfășurare.

10 cruci de persoană au distrus trei tineri din Brăila

Teribilismul unor tineri a provocat distrugeri și durere unor familii din Brăila, care s-au trezit cu mormintele celor dragi devastate. Peste 30 de monumente funerare au fost distruse, aparent fără niciun motiv. Poliția Locală și Poliția Municipiului Brăila au fost sesizate de conducerea Serviciului de Utilitate Publică de Administrare a Fondului Locativ şi a Cimitirelor (SUPAFLC) despre faptul că mai multe morminte au fost distruse, iar acum tinerii vinovați sunt cercetați și vor plăti pentru daunele produse.

“Am fost la faţa locului şi am anunţat Poliţia Locală şi Poliţia Municipiului Brăila, care fac în prezent cercetări. Este vorba de trei tineri teribilişti, posibil trei minori, care urmează a fi indentificaţi cu ajutorul camerelor de supraveghere. Au fost filmaţi când au pătruns în cimitir şi au lovit monumentele cu picioarele, distrugându-le. Fapta reprobabilă s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 22.00. După toate probabilităţile, aceştia au mai fost în cimitir şi au mai provocat distrugeri cu două sau trei zile mai înainte”, a precizat Emilena Huiu, directorul SUPAFLC pentru presa locală.

Distrugerile au avut loc noaptea

Reprezentanții SUPAFLC au precizat că paza cimitirului este asigurată doar până la ora 16.00, iar adolescenții au intrat în jurul orei 22.00, când în cimitir nu mai era nimeni. Doar așa a fost posibilă distrugerea celor peste 30 de monumente funerare. Cu toate acestea, reprezentanții SUPAFLC sunt foarte contrariați de faptul că niciun locatar din zonă nu a auzit nimic

 “Puteau măcar să sune pe Poliţie, este imposibil să nu auzi noaptea zgomotele produse, mai ales că zona este destul de circulată, au mai spus reprezentanţii SUPAFLC.

Urmăriți Impact.ro și pe