10.000 de euro de la stat. În ce condiții pot românii beneficia de acești bani

Madlen Moraru 21.06.2020, 16:56
10.000 de euro de la stat. În ce condiții pot românii beneficia de acești bani

Românii pot beneficia de sume mari de bani de la stat. Sunt oferiți 10.000 de euro pentru cetățeni, dar se impun și câteva condiții pentru a obține respectivele sume.

10.000 de euro de la stat. În ce condiții pot românii beneficia de acești bani

Se dau 10.000 de euro de la stat pentru românii care își doresc achiziționarea unei mașini electrice în stare nouă. De asemenea, acești bani se oferă pentru șoferi în anumite condiții. Statul îi ajută pe cetățenii care vor să cumpere o astfel de mașină, în favoarea celor clasice, pe benzină sau motorină. Vor fi oferite sumele respective sub formă de primă în valoare de 4.000 de euro, pentru achiziția unui autoturism hibrid.

10.000 de euro de la stat. În ce condiții pot românii beneficia de acești bani
Șoferii români care vor să își achiziționeze un autoturism hibrid pot face acest lucru cu ajutorul sumelor oferite de stat

Una dintre condițiile la care se înhamă doritorii însă este ca mașina cea nouă să nu fie înstrăinată timp de un an. În acest mod, autoritățile se asigură că automobilul proaspăt achiziționat și cu ajutorul banilor de la stat va rămâne în țară. Românii au solicitat 1225 de tichete pentru maşini electrice, în mai puțin de trei luni de zile de când s-a dat startul pentru programul Rabla Plus. Cel care a făcut acest anunț a fost Costel Alexe, ministrul Mediului, prin intermediul unui comunicat oficial.

Cu un an în urmă au fost rezervate 1.000 de maşini în cadrul programului. În cadrul programului Rabla Clasic, românii au făcut solicitări pentru aproximativ 20.000 de maşini. Cu un an în urmă au fost rezervate 30.000 de autoturisme. Bugetul respectiv pus la bătaie pentru români va permite scoaterea pe șosele până la 3.000 de maşini electrice şi hibride.

„Rabla PLUS se dovedeşte a fi un program de succes, în ciuda problemelor din industria auto, generate de pandemie. Este primul an din istoria celor două programe Rabla Clasic şi Rabla PLUS când, cel din urmă, are rezultate mai bune decât primul, raportat la numărul total de maşini disponibile prin ambele programe”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, potrivit Mediafax.

Urmăriți Impact.ro și pe