1.200 de pistoale, descoperite la granița cu Bulgaria. Decizia luată de autoritățile române

Badea Violeta 31.03.2023, 11:09
1.200 de pistoale, descoperite la granița cu Bulgaria. Decizia luată de autoritățile române

Descoperire șocantă la granița cu Bulgaria. Nu mai puțin de 1.200 de pistoale au fost găsite ascunse într-un tir încărcat cu diverse produse. Vehiculul era condus de un cetățean ucrainean, au transmis polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă. Află, din rândurile de mai jos, ce decizie au luat autoritățile române!

Bărbat, prins cu 1.200 de pistoale la granița cu Bulgaria. Unde urmau să ajungă armele?

Polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă au găsit, într-un camion încărcat cu diverse produse, 1.200 de pistoale suspecte de a fi letale și supuse autorizării, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

La volanul vehiculului se afla un cetăţean ucrainean de 54 de ani. Cele 1.200 pistoale sunt marca Stalker, au un calibru de 9 mm, iar autoritățile le-au confiscat în vederea expertizării. Se pare că cetățeanul ucrainean transporta armele, conform documentelor de însoţire, pentru o societate din țara sa natală.

„În data de 30.03.2023, în jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 54 de ani, la volanul unui ansamblu rutier cu semiremorcă, înmatriculat în Ucraina.  Bărbatul transporta, conform documentelor de însoţire, pistoale cu gaze, pentru o societate din Ucraina.

Întrucât exista suspiciunea că pistoalele fac parte din categoria armelor letale supuse autorizării, polițiștii de frontieră au însoțit ansamblul rutier în Portul Constanța, iar împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța-Sud au desigilat compartimentul marfă al mijlocului de transport şi să efectueze controlul amănunţit al acestuia,”, se arată în comunicat.

Pe numele bărbatului din Ucraina s-a deschis un dosar penal pentru contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Citește și Pericolul care pândește în apele Mării Negre. Ce descoperire recentă au făcut biologii, semnal de alarmă în zona litoralului!

1.200 de pistoale au fpst descoperite la granita
1.200 de pistoale au fost descoperite la granita

Pastile contrafăcute, descoperite în vama Nădlac II

O altă descoperire șocantă a fost făcută în vama Nădlac II. În urmă cu aproximativ o săptămână, autoritățile au găsit într-un camion, înscris în Germania, cutii pline cu medicamente contrafăcute pentru creșterea potenței. Valoarea totală a pastilelor se apropie de 400 de mii de euro.

„La controlul de frontieră, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, mai multe cutii pe care erau inscripţionate numele unor medicamente cunoscute, susceptibile de a fi contrafăcute.

Pentru marfa transportată, şoferul nu a putut prezenta documente de provenienţă, motiv pentru care a fost condus la sediul instituţiei pentru verificări suplimentare.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că în interior se aflau 17.263 cutii cu medicamente, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 370.000 de euro”, au informat ITPF Bihor.

Citește și Descoperire uluitoare în pereții unei case. Nu îți va trece prin gând ce se putea ascunde acolo VIDEO!

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...