1.000 de lei vor primi acești bucureșteni direct pe card. Anunțul făcut de Gabriela Firea

Raluca Juncu 04.08.2020, 13:27
1.000 de lei vor primi acești bucureșteni direct pe card. Anunțul făcut de Gabriela Firea

Gabriela Firea a anunțat, la începutul acestei săptămâni că acordă ajutoare suplimentare pentru o anumită categorie de locuitori ai Capitalei. Cine va beneficia de o indemnizație de 1.000 de lei pe lună.

Cine sunt beneficiarii indemnizației de 1.000 de lei

Programul anunțat de Gabriela Firea prevede acordarea unor indemnizații sociale persoanelor cu forme variate de dizabilități, acordate nu în funcție de gravitatea acestora, cum sunt dispuse de la Guvernul României. Totodată, actualul primar general al Capitalei aduce în prim plan lupta dusă între social-democrați și liberali, despre care spune că acordă sume prea mici persoanelor cu dizabilități, sume despre care mai mulți lideri PNL au transmis în trecut că sunt, de fapt, „pomeni”.

„Un program de suflet pentru care voi lupta pana la ultima picatura! De 3 ani, parintii celor aproape 6 000 de copii cu dizabilitati pot achita mai usor tratamente, terapii necesare, si cu sprijinul nostru financiar de 1000 de lei. De la guvern suma este mica, asa cum se poate observa din grafic.

Din pacate, sunt politicieni inscrisi in cursa pentru Primaria Capitalei care considera programele socio-medicale, inclusiv acesta, ca fiind >. Au declarat in numeroase apariții. Este un cuvant foarte urat care nu exprima realitatea!” a spus Gabriela Firea pe Facebook.

Edilul susține că acest program va continua și în viitor, în contextul în care acesta va mai obține un nou mandat la Primăria Capitalei.

„Acest sprijin este absolut necesar si ma voi bate ca si in urmatorii ani sa se poata acorda, in ciuda dificultatilor financiare.
Din pacate, sunt oameni reci, duri, cinici, care nu au puterea de a intelege cat de greu ii este unui parinte sa se descurce cu multele cheltuieli necesare unui copil cu dizabilitati, dincolo de amaraciunea din suflet pentru aceasta situatie de viata”, a mai scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei 

Urmăriți Impact.ro și pe