Ce se întâmplă acum cu Ion Caramitru în spital. S-a aflat motivul pentru care este încă internat. EXCLUSIV 

Alexandru Catalan 18.08.2021, 13:54
Ce se întâmplă acum cu Ion Caramitru în spital. S-a aflat motivul pentru care este încă internat. EXCLUSIV 

La aproape zece zile de la spitalizarea sa, directorul Teatrului Naţional din Bucureşti rămâne sub observaţie medicală, din cauza unei infecţii în sânge.

Perioada de internare, prelungită pentru Ion Caramitru

Îndrăgitul actor Ion Caramitru se află şi în prezent tot în spital. Internat de mai bine de o săptămână la un spital bucureştean, preşedintele UNITER şi deopotrivă manager general al Teatrului Naţional din Bucureşti, suferă, după toate informaţiile, de o infecţie în sânge, care i-a dat peste cap toate planurile pentru luna august.

De altfel, actorul în vârstă de 79 de ani se afla acasă, în concediu, când a debutat criza de sănătate cu care se confruntă de câteva zile bune. Totul ar fi început în jurul datei de 10 august şi se spera că după câteva zile de tratament spitalicesc boala va fi răpusă, permiţându-i astfel lui Ion Caramitru să revină acasă chiar înainte de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, de la jumătatea lunii. Numai că lucrurile nu au stat deloc aşa.

Ce se intampla acum cu Ion Caramitru in spital. S-a aflat motivul pentru care este inca internat. EXCLUSIV
Ion Caramitru

Chiar dacă Ion Caramitru a rămas conştient şi cu un moral bun, medicii au decis că spitalizarea va continua. Mai mult, se pare că în acest moment nu se ştie cu exactitate până când. Ioan Onisei, director general adjunct al Teatrului Naţional “Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, spune că în tot acest interval a ţinut legătura telefonic cu Ion Caramitru şi că lucrurile continuă să rămână “sub control”, în ciuda prelungirii perioadei de spitalizare.

“Nu ştiu ce diagnostic a primit Ion Caramitru. Nu sunt medic şi nici nu am acces la cel care-l tratează. Dar, din discuţiile purtate cu colegul meu a rezultat că exista o infecţie în sânge, pare-se, care i-ar da destulă bătaie de cap. Ca atare, i s-au făcut în zilele ce au trecut tot felul de analize, iar tratamentul cu antibiotic a continuat. Însă nu ştiu cât va mai rămâne internat şi nici când va putea reveni la serviciu. O va face de îndată ce starea de sănătate i-o va permite, asta puteţi fi sigur!”, a declarat Ioan Onisei pentru impact.ro.

Negativ la testul Covid

El a adăugat şi că starea de spirit a lui Ion Caramitru a rămas una ridicată, fapt ce e confirmat şi de discuţiile telefonice purtate de cei doi, constant.

Vestea internării marelui actor a fost anunţată mai întâi la Iaşi, în jurul datei de 10 august, întrucât marele actor era aşteptat în capitala Moldovei să participe la ediţia din acest an a evenimentului local “Serile Filmului Românesc”, un festival anual dedicat peliculelor autohtone.

Ediţia din acest an i-a fost dedicată lui Ion Caramitru, iar evenimentul s-a deschis cu vizionarea peliculei “Luchian”, în care Ion Caramitru interpretează rolul principal. Anul trecut, acelaşi festival s-a aflat într-o situaţi similară, invitatul de onoare al ediţiei din 2020, un alt mare actor, Horaţiu Mălăele, nu a mai ajuns la Iaşi, îmbolnăvindu-se chiar cu câteva zile înainte de COVID-19. Horaţiu Mălăele şi-a lua însă revanşa anul acesta, el participând la festival, inclusiv cu un spectactol de teatru.

”Domnul Caramitru, din păcate, nu vreau să cred că suntem năpăstuiţi de soartă, nu va putea face deplasarea la Iaşi. Este internat la spital în acest moment, la Bucureşti. E în revenire, e în investigaţii medicale. Îi pare foarte rău de ceea ce se întâmplă. El va fi internat în următoarele patru zile. Nu va putea face o deplasare la Iaşi. Toată lumea este optimistă şi bucuroasă pentru că nu este ceva grav. Nu este Covid-19 şi nu sunt alte probleme.

Festivalul merge mai departe. Suntem alături de domnul Caramitru. Cu siguranţă, dacă va putea, va intra în legătură directă cu noi în perioada următoare. Vom face în fiecare seară acest lucru pentru a vă transmite gândurile lui bune. Pentru noi ca organizatori este complicat să munceşti un an de zile în jurul unui personaj şi la un moment dat să se întâmple ce s-a întâmplat, dar mă bucur că domnul Caramitru este bine”, declara la acel moment Andrei Giurgia, preşedintele ARTIS, organizatorul evenimentului cultural ieşean.

Urmăriți Impact.ro și pe